SPORAN STAN U RADIĆEVOJ

Djelatnice agencije za nekretnine opisale susret s Bačićem: ‘Ljutio se jer ga nismo prepoznale‘

Iz dokaznih materijala proizlazi da je sve radnje oko kupnje stana vodio upravo uhićeni šef HRT-a
Uhićenje Kazimira Bačića
 Cropix/jutarnji List

Policija i USKOK rekonstruirali su kako je Milan Lončarić preko tvrtke Slanica d.o.o. kupio stan u Radićevoj 3a Kazimiru Bačiću kao nagradu za "posredovanja" prema Bandiću i bankama.

Tvrdnju da je stan, iako glasi na Lončarićevu tvrtku, zapravo kupljen Bačiću, temelje na rezultatima tajnih mjera i izjavama svjedoka, prvenstveno djelatnica agencije za nekretnine preko koje je obavljena kupoprodaja.

Iz tih dokaznih materijala proizlazi da je sve radnje oko kupnje stana, od kontaktiranja agencije, do pregovaranja o cijeni, vodio Kazimir Bačić, a da je Lončarićeva tvrtka samo platila kupoprodajnu cijenu (135.000 eura), agencijsku proviziju, kao i troškove uređenja stana. Djelatnice agencije potvrdile su da su komunicirale isključivo s Bačićem i njegovim sinom.

Jedna je čak istaknula kako je Bačić na početku bio malo ljut jer nisu prepoznale da se radi o ravnatelju televizije. Rekao im je da će stan kupiti preko tvrtke svog rođaka koji u blizini živi i ima poslovne prostore, a koji je i osobno došao s Bačićem u završnoj fazi pregovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:09