POLICIJA SVE ISTRAŽUJE

Dječak iz Zagorja u kafiću naručio sok, popio gutljaj, pa pet dana bio na infuziji: Unutra je bila opasna lužina!?

Jezik devetogodišnjeg dječaka bio je prepun mjehurića i s pojačanom slinom

Jezik dječaka koji je popio odmašćival

 Rtl/screenshot/

Devetogodišnji dječak, doznaje RTL, završio je u bolnici u Klaićevoj nakon što je u ugostiteljskom objektu poznatog krapinskog poduzetnika naručio sok od jabuke i malo popio. Je li u bočici umjesto soka bila opasna lužina i ako je, kako je ondje završila, istražuju i policija i tužiteljstvo.

Jezik devetogodišnjeg dječaka bio je prepun mjehurića i s pojačanom slinom, ispričala je to za RTL njegova majka. Sve se dogodilo početkom prošlog mjeseca, kad je suprug sa sinom išao na tehnički pregled. Dok su čekali, sjeli su u restoran kraj stanice popiti piće.

"Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je vidio, otvorila ga je, donijela na stol, on je to popio i nakon prvog gutljaja počeo vikati kiselo, kiselo. Ne znam točno što je vikao, uostalom. I nakon minute je povratio“, ispričala je majka.

Isti sok odmah je, kaže, probao i suprug i dobio reakciju. Majka tvrdi da se dječak dan i pol žalio na bolove u želucu, ali oni su mislili da je sok samo bio pokvaren. Nakon što je dobio temperaturu završio je u bolnici gdje ih je dočekao novi šok.

U bolnici je utvrđeno da je popio opasnu lužinu. Dječak je pet dana proveo na infuziji, morao je pod anesteziju, a utvrđene su mu i opekline jednjaka.

"Napravljena je obrada i dijete je, s dijagnozom erozivnog gastritisa, nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu s obavezom kontrole kako ne bi došlo do kasnih posljedica tog stanja", kazao je za RTL ravnatelja zagrebačke dječje bolnice Goran Roić.

Iako odvjetnica obitelji Jovana Puhalo vjeruje da nitko to nije učinio namjerno, ako se potvrdi - riječ je o kaznenom djelu iz nehaja

"U bočici od soka poslužen mu je odmašćivač - lužina PH u visini 13, zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tijela, u ovom slučaju policijska postaja Krapina i nadležno državno odvjetništvo, što prije poduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost", kaže Puhalo.

Iz krapinsko-zagorske policije poslali su RTL-u kratko priopćenje: "Policijski službenici policijske uprave krapinsko-zagorske, sukladno zaprimljenoj dojavi, izvijestili su relevantne nadležne službe, a o događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a sukladno dobivenim rezultatima nadzora, ispitivanja i vještačenja nadležnih službi, utvrđenih činjenica i provedenim izvidima podnijet će se adekvatna pismena nadležnom državnom odvjetništvu."

Pred kamere RTL-a nisu htjeli niti iz prozvanog restorana, poslali su i, tek kratko priopćenje:

"Mi s takvim informacijama ne raspolažemo, zbog čega za sada niti ne možemo odgovoriti na Vaše pitanje. Smatramo da bi bilo kakav odgovor bio kontraproduktivan policijskoj istrazi koju spominjete, u kojoj se po prirodi stvari treba štititi prava i interese djeteta", rekli su.

Dok policija istražuje cijeli slučaj, RTL neslužbeno doznaje da je inspekcija odmah izuzela sve uzorke sokova iz restorana te da ništa sporno nije utvrđeno. Obitelj je neslužbeno doznala kako je netko u bočicu od soka utočio profesionalno sredstvo za čišćenje felgi - koje je zabunom ostavljeno u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 21:04