OBITELJSKO NASILJE

'DJECA SU 2014. TREBALA BITI ODUZETA RODITELJIMA, ALI JE ODLUKA POVUČENA' Glasnogovornik Suda otkriva šokantni podatak iz slučaja paške obitelji

 Jure Miskovic / CROPIX

Nakon što je otkriveno da su otac i majka djece koju je otac prošli tjedan na Pagu bacio s balkona već bili osuđivani zbog zanemarivanja djece, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić danas je otkrio kako je 2014. odluka Centra za socijalnu skrb o oduzimanju djece roditeljima povučena, javlja Nova TV.

- Privremenom mjerom su najstarija kćerka i dvoje djece koje su tada imali oduzeti roditeljima te je odlučeno da će biti dodijeljeni Centru za socijalnu skrb ili nekoj od udomiteljskih obitelji. U veljači 2014. takav prijedlog je povučen na prijedlog Centra i postupak je obustavljen. U odluci koju sam vidio se ne navode razlozi povlačenja, rekao je Klarendić.

Kazao je i kako sud nije provodio odluku o smještanju najstarije kćeri i dvoje djece u dom te ne zna kako je ona tamo završila.

Na pitanje za koja su kaznena djela roditelji bili prijavljeni, Klarendić je odgovorio kako je riječ o zanemarivanju djeteta.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović je pak najavio kako nakon pravomoćnosti rješenja o istrazi slijedi ispitivanje četiriju svjedoka među kojima će biti i majka djece.

- Nakon toga će se provesti psihijatrijsko vještačenje koje mora utvrditi opće duševno stanje okrivljenika te stanje u trenutku počinjenja djela – je li bio svjestan što radi i je li mogao upravljati svojim postupcima. Nalazi krvi još nisu stigli. Psihijatrijsko vještačenje će biti provedeno u Zagrebu, kazao je Berović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:27