USRED NOĆI

Divljanje na Pelješkom mostu: Motociklist jurio na stražnjem kotaču, drugi ga snimao

Posljednjih dana sve je više snimki nesavjesnih vozača koji krše prometne propise na nedavno otvorenom mostu

divljanje motociklista na Pelješkom mostu

 Screenshot/YouTube/Dubrovački dnevnik

Videosnimka nastala u noći na Pelješkom mostu, a koju je objavio portal Dubrovački dnevnik, prikazuje divljanje motociklista koji vozi na zadnjem kotaču, dok ga osoba na drugom motociklu snima.

Podsjetimo, Pelješki most u oba smjera ima po dvije trake, od kojih je jedna zaustavna, a lijeva traka namijenjena je za vožnju.

Ovisno o danu, broj vozila koja prođu preko mosta kreće se od 12 do 16 tisuća, što dovoljno govori o gustoći prometa koji je već u prvim danima evidentan na Pelješkom mostu, dok se promet kroz Neum višestruko smanjio.

U prvim danima nakon otvaranja, most su okupirali pješaci koji su željeli izbliza doživljeti tu arhitektonsku ljepotu, unatoč upozorenjima Hrvatskih cesta kako je promet mostom dozvoljen jedino i isključivo motornim vozilima, i to onima koji mogu postići minimalnu brzinu od 60 kilometara na sat, piše Dubrovački dnevnik.

Ipak, apeli policije i HC-a urodili su plodom, pješaci više ne šetaju preko mosta, no posljednjih dana sve je više snimki vozača koji krše prometne propise. Jedna od takvih je i ova muškarca koji vozi motocikl na zadnjem kotaču, dok ga druga osoba snima, također vozeći motocikl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2022 11:01