SLUČAJ VINOGRADSKA

Dijana Zadravec javno je optužila kolege za kriminal, idući tjedan će o svemu govoriti u Saboru

Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije sazvalo je sjednicu s tri točke dnevnog reda
Dijana Zadravec
 Boris Kovačev/Cropix

Prof. dr. Dijana Zadravec, smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, koja je više puta javno optužila brojne kolege iz te ustanove za kriminal, krađu javnog novca i falsificiranje dokumenata, zbog čega sada KBC "češljaju" inspekcije Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija i HZZO-a, u utorak će u Saboru govoriti o prijavama nepravilnostu u radu tog KBC-a.

Naime, za 16. lipnja Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije sazvalo je sjednicu s tri točke dnevnog reda, među kojima je i javno saslušanje Zadravec, zatim izvješće HZZO-a vezano za strategiju suzbijanja korupcije i izvješće Ministarstva zdravstva na istu temu.

KBC Sestre milosrdnice već su neko vrijeme pod povećalom javnosti i pune medijski prostor zbog narušenih međuljudskih odnosa, optužbi za kriminal te smjene Zadravec. Inače, zanimljivo je da će Zadravec govoriti u Saboru dok traje natječaj za izbor ravnatelja, gdje je jedna od kandidata upravo ona. Njezina prijava za mjesto ravnatelja, doznajemo, stigla je jutros poštom, tako da se za ravnatelja natječe troje kandidata. Osim Zadravec, prijavili su se prof. dr. Vanja Bašić Kes i prof. dr. Davor Vagić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:33