NA SLOBODI NAKON GOTOVO 3 MJESECA

DIJANA ČULJAK PUŠTENA IZ PRITVORA Vratit će se u Remetinec ako priđe jedinom neispitanom svjedoku

Čuljak je nedaleko pritvora navodno dočekala prijateljica Ivana Kovač s kojom ima zajedničku tvrtku
 Admir Buljubašić / CROPIX

Dijana Čuljak danas se u podne išetala iz pritvora u Remetincu. U razderanim trapericama i dugom plavom puloveru s vrećicom u ruci nakon gotovo tri mjeseca puštena je na slobodu jer je većina svjedoka, osim jednoga, u procesu istrage ispitana.

Čuljak je pritvorena zbog pokušaja utjecaja na svjedoke. Ispred samog izlaza bivšu televizijsku voditeljicu i urednicu nitko nije dočekao, ni rodbina, a ni njezin odvjetnik Anto Nobilo. Sama se pješice uputila kući, okrećući leđa fotoreporterima.

- Otišla je kući taksijem. Željela je izbjeći fotoreportere, najviše time želi zaštititi dijete - rekao je nešto kasnije odvjetnik Nobilo.

Ali iz drugog izvora doznajemo da je Čuljak nedaleko od pritvora navodno dočekala prijateljica Ivana Kovač s kojom ima zajedničku tvrtku.

Nisu ga uspjeli pronaći

Dijani Čuljak izdana je zaštitna mjera prema kojoj ne smije prilaziti još jednom svjedoku koji, doznajemo, nije ispitan. Riječ je o Ivanu N. koji se, kaže odvjetnik Nobilo, ili nije odazvao na pozive ili ga nisu uspjeli pronaći na prijavljenoj adresi.

- U svakom slučaju, ne radi se o ključnom svjedoku - rekao je odvjetnik Nobilo. No, kako svjedok nije ispitan, Čuljak Šelebaj ne smije biti viđena u njegovu društvu jer bi u suprotnom mogla biti vraćena u pritvor.

Inače, Čuljak je nedavno promijenila i branitelja Gordana Pregleja te angažirala poznatog odvjetnika Antu Nobila. Na pitanje o spekulacijama da joj je ponuđena i nagodba ako prizna krivnju, ali da joj nije rečeno koliku bi kaznu mogla dobiti pa na nagodbu nije htjela pristati, odvjetnik Nobilo rekao je da ne može komentirati takve spekulacije.

- Čuljak se brani time da nije kriva pa se nije mogla ni nagoditi tako da prizna krivnju. Nema nagodbe, idemo u borbu - rekao je odvjetnik Nobilo.

Doznajemo da je obrana Dijane Čuljak uvjerena da će uspjeti dokazati da njihova klijentica nije počinila nikakvo kazneno djelo jer nije bila zadužena za financije niti je vodila poslovanje tvrtke Core Media.

S promjenom odvjetnika Čuljak se odlučila i na promjenu strategije obrane, doznajemo, a suradnje u postupku, ako optužnica bude podignuta, s bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem neće biti, potvrdio nam je njezin odvjetnik Nobilo.

Obitelj ne voli Grbića

- Koncepti naših obrana su u sukobu, tako da se ne može očekivati zajednička strategija obrane - rekao je Nobilo. Uvjeren je da će, ako njegova klijentica bude optužena, šira javnost već na početku suđenja uvidjeti da ona nema nikakve veze s tim kaznenim djelima.

- Ako bude optužena i dođe do suđenja, svima će sve postati jasno jer ta kaznena djela nemaju veze s njom, a to što je bila u sukobu zbog posla na javnoj televiziji sasvim je druga stvar i u svakom slučaju nije kazneno djelo - kaže Nobilo i dodaje da je ona sudjelovala u kreativnom osmišljavanju programa na Novoj TV, ali ne i u osmišljavanju kaznenih djela s kojima je se u istrazi dovodi u vezu.

- Netko je drugi morao osmisliti ta kaznena djela jer Čuljak u tome nije sudjelovala - kaže odvjetnik Nobilo.

U kuloarima se priča da je Dijana Čuljak navodno prekinula vezu s bivšim ravnateljem policije Oliverom Grbićem dok je bila u pritvoru. Također se govori da je njezina obitelj navodno u lošim odnosima s njim te da ga smatraju odgovornim za njeno pritvaranje.

Podsjetimo, nekadašnja TV zvijezda pritvorena je zbog slučaja Core Media u kojemu je osumnjičena da je s bivšim suprugom Vladimirom Sellierom Šelebajem te još četiri osobe izvukla 16 milijuna kuna iz producentskih tvrtki Core Media i Media Spot. Dijana Čuljak osumnjičena je i za dodatnu štetu veću od sedam i pol milijuna kuna, a istražuje se je li taj novac opran kroz još dvije tvrtke: Primo Studio i Siesta.

Pokretanjem istrage nad Dijanom Čuljak produljio se rok u kojem protiv nje mora biti podignuta ili odbačena optužnica.

- Uvođenjem novog osumnjičenika počeo je teći novi rok od godinu i pol dana - rekao je odvjetnik Nobilo.

Bunt na Z1 televiziji

Međutim, poslovni suradnici sa Z1 televizije na koju se Čuljak Šelebaj preselila otkako je napustila javnu televiziju zabrinuti su kako će se sada odvijati poslovanje njihove TV kuće.

- Ona će sada biti pod stalnom prismotrom. Kako će se ubuduće uopće poslovati?! - pitaju se naši izvori.

No, posao na Z1 televiziji, pa i zajedničku tvrtku, otkako su krenuli postupci protiv nje, Čuljak je prepustila dugogodišnjoj suradnici Ivani Kovač, bivšeg prezimena Šikić, koja se vodi i kao direktorica u zajedničkoj tvrtki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 10:39