Otvoreno pismo ministru

Dežulović objavio novi tekst s najgorim prijetnjama i uvredama koje je primio nakon kolumne u Vukovaru

Danas je Dežulović napisao novi tekst, i to kao ‘otvoreno pismo o namjerama ministru unutarnjih poslova ‘Davoru Božinoviću‘

Boris Dežulović

 Ante Čizmić/Cropix

Nakon prošle kolumne za N1 televiziju o Vukovaru, zbog koje je doživio napade i zastrašivanja, novinar Boris Dežulović objavio je danas novi tekst u kojemu nabraja sve uvrede i prijetnje koje je primio zbog svog pisanja.

Dežulović je ranije u kolumni pod naslovom 'Je** vas Vukovar', koja je izazvala žestoke reakcije i oštre osude dijela političara, političkih stranaka, udruga, institucija i medija, kritizirao što se Vukovarom već 30 godina u Hrvatskoj mjeri domoljublje da bi nakon tih 30 godina, kako je naveo, Vukovar bio do kraja ispražnjen od svakog pojedinačnog značenja, svrhe i smisla i ostao tek "konfekcijski grobljanski lampion kao šuplji plastični totem za raspirivanje domovinskog zajedništva i utjerivanje domoljublja u kosti".

Nakon toga je primio više od stotinu prijetnji, uključujući i prijetnje smrću, od kojih je neke prijavio policiji. Poručio je da se neće ispričati te da ako ima žrtava Vukovara koje su uvrijeđene, da ih sigurno nije uvrijedio njegov tekst, nego oni koji trguju njihovom žrtvom.

Danas je za portal N1 televizije napisao novi tekst, i to kao "otvoreno pismo o namjerama ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću", u kojemu samo citira neke od upućenih prijetnji i uvreda na njegov račun koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Dežulović je naveo prijetnje poput:

"Kurvin sine poturčeni šljamu centriram ti vilicu od rubnjak. TRAŽIMO TE"

"Metak u čelo, štrik za vrat"

"Da je to normalna država noć bi ga pojela"

Cijelu kolumnu Borisa Dežulovića možete pronaći na ovome linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:34