JEDNA NASTAVNICA ZAVRŠILA NA HITNOJ

DETALJI TUČNJAVE DVIJU UČITELJICA U ZBORNICI Jedna je krenula van, a druga joj zapriječila prolaz, a onda je krenulo naguravanje, urlikanje i psovanje

Ilustracija
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

O tučnjavi koja se dogodila u srijedu u Osnovnoj školi Dobriša Cesarić u Požegi, pri čemu je 51-godišnja učiteljica verbalno i tjelesno napala 55-godišnju učiteljicu, oglasila se priopćenjem i ravnateljica škole.

Kako prenosi 034portal.hr, ravnateljica Zvjezdana Krip opisala je događaj na sljedeći način:

- Pod odmorom nakon četvrtog sata u prostoru školske zbornice došlo je do verbalnog sukoba između dvije učiteljice razredne nastave. Jedna od njih se željela maknuti i prekinuti verbalni sukob, te je krenula prema vratima zbornice, na što joj je druga zapriječila izlazak iz prostorije i pri tome je došlo do fizičkog kontakta rukama, jer su istodobno uhvatile za kvaku na vratima. Nakon kratkotrajnog naguravanja učiteljica je izašla iz zbornice, a ona druga je upotrijebila ružnu riječ vičući za njom. Za vrijeme incidenta u zbornici je bilo više učitelja koji su svjedočili navedenom događaju. Nakon toga učitelji su pozvali mene u zbornicu i ispričali mi o tom događaju. Učiteljica koja je bila napadnuta osjećala se loše, te sam je u pratnji dva učitelja uputila na hitnu pomoć. Nakon savjeta iz Agencije za odgoj i obrazovanje, pozvana je policija na postupanje. Njihovo postupanje završilo je oko 15 sati..."

Slijedi postupanje u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, zaključila je priopćenje ravnateljica Zvjezdana Krip.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 03:47