OGLASILA SE POLICIJA

Detalji horora na Bundeku: Maloljetnik kojeg je pregazila Hitna ima ozljede opasne po život

Troje maloljetnika bilo je neposredno kod vozila hitne pomoći, dvije su maloljetnice sjedile, a mladić je ležao

Mjesto gdje je vozilo Hitne naletjelo na troje maloljetnika

 /Cropix

Vozilo hitne pomoći koje je bilo na intervenciji na Bundeku udarilo je u srijedu navečer u troje 17-godišnjaka, od kojih je jedan mladić teže ozlijeđen, potvrdila je u četvrtak zagrebačka policija.

Sedamnaestogodišnjak je teže ozlijeđen i prevezen u KBC Zagreb, a dvije 17-godišnjakinje lakše su ozlijeđene.

Nesreća se dogodila navečer oko 21,45 sati nakon što je vozilo hitne pomoći završilo s intervencijom i krenulo s mjesta događaja.

image

Mjesto gdje je vozilo Hitne naletjelo na troje maloljetnika

/Cropix

O nesreći se oglasila i zagrebačka policija.

- Jučer, 21. lipnja oko 21.45 sati u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek kod spasilačkog tornja, djelatnici hitne medicinske pomoći u svom su vozilu marke Volkswagen Crafter, pružali liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju. Nakon čega je 62-godišnji vozač krenuo vozilom preko travnato-zemljane površine prema kolniku za izlaz da bi u tom trenutku vozilom ozlijedio troje maloljetnika, a koji su se nalazili na travi sjedeći, a jedan od njih ležeći u neposrednoj blizini vozila hitne pomoći.

Ozlijeđenom maloljetniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Maloljetnik ima po život opasne ozljede

Kako doznaje Jutarnji list najteže ozlijeđeni 17-godišnjak, koji se nalazi u KBC Zagreb, ima po život ozbiljne ozlijede.

Kako doznajemo iz bolnice, riječ je o višestrukim teškim ozljedama glave i unutarnjih organa. Trenutno se nalazi u kirurškom odjelu šoka i liječnici daju maksimum kako bi stabilizirali njegovo stanje.

Dvjema maloljetnicama koje su također nastradale sinoć na Bundeku pomoć je pružena u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, jedna je otpuštena na kućnu njegu, a druga je hospitalizirana.

- Riječ je o dvije sedamnaestogodišnjakinje. Jedna je nakon obrade i RTG-a otpuštena kući i srećom nije imala povrede zbog kojih bi bila u bolnici. Druga djevojka ima ozljedu skeleta zdjeličnog obruča, trenutno je na dodatnoj obradi, i nije životno ugrožena, kaže ravnatelj Goran Roić.

image

Mjesto gdje je vozilo Hitne naletjelo na troje maloljetnika

/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:13