DRUGA OSVOJENA ALKA

Denis Gugić slavodobitnik Sinjske alke

Split, 030814Danas je u Sinju odrzana 299. Sinjska alka. Ovim viteskim nadmetanjem u kojem sudjeluju alkari kopljanici obiljezava se pobjeda nad Turcima 1715. godine.Na fotografiji: Slavodobitnik Denis Gugic.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

SINJ - Denis Gugić slavodobitnik je ovogodišnje, 299. Sinjske alke, koju je osvojio s ukupno osam punata - 'sridom' u drugoj i trećoj te s pogodkom 'u dva' u drugoj trci.

Alkar Denis Gugić, 43-godišnji je direktor sporta na zagrebačkom hipodromu i državni prvak u preponskom jahanju. Podrijetlom je iz Sinja, no živi i radi u Zagrebu, a ovo je druga osvojena Alka, nakon 2002.

Čestitajući slavodobitniku, alkarski vojvoda Ante Vučić na koplje junaka privezao je plamenac hrvatske trobojnice, znamenje pobjede, koje će slavodobitnik pronijeti ulicama Sinja.

Čestitao mu je i predsjednik RH Ivo Josipović, pokrovitelj Sinjske alke, darujući slavodobitnika sabljom i zlatnim prstenom s hrvatskim grbom, a njegova momka kuburom i srebrnim prstenom.

Uz te darove, pripala mu je i novčana nagrada od 40 tisuća kuna.

Za 299. Alku natjecalo se 17 alkara kopljanika, a u sve tri trke bilo je šest pogodaka 'u sridu'.

Utrku je pratilo nekoliko tisuća gledatelja, među kojima i brojni državni dužnosnici, župani i gradonačelnici, crkveni velikodostojnici i veleposlanici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:21