ZAPREPAŠTENI

DEMOKRATI TRAŽE ISPRIKU DAVORA BERNARDIĆA ZBOG IZJAVE O ŽENAMA 'Zgroženi smo, ali ne i iznenađeni. Uvrijedio je sve stranačke kolegice i sve žene!'

Davor Bernardić
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Demokrati su u subotu poručili kako su zgroženi ali ne i iznenađeni izjavom čelnika SDP-a Davora Bernardića da ženama treba dati priliku kad mogu dati konkretan doprinos te su zatražili njegovu ispriku ženama.

Napominju kako bi političari, posebice oni s lijevog spektra, morali biti predvodnici društvenih promjena koji bi Hrvatsku trebali izvući iz patrijarhalnog i šovinističkog pristupa ženama

Davor Bernardić je svojom tvrdnjom u intervjuu Hini izrazio sumnju u sposobnost žena da ravnopravno s muškim kolegama osmišljavaju, kreiraju i provode stranačke politike na terenu.

Svojom izjavom nije samo uvrijedio svoje stranačke kolegice, već je uvrijedio i sve žene u Hrvatskoj, poručuju Demokrati

Izjava Davora Bernardića daje za zaključiti kako SDP kao stranku još duboko muče društvene vrijednosti kao što su pravednost, ravnopravnost i solidarnost, i provedba istih u djelo, ocjenjuju Demokrati.

Bilo bi vrijeme, kažu, da javnost konačno zna je li predsjednik SDP-a i njegova stranka doista zastupaju društvene vrijednosti koje i javno deklariraju.

Zaprepašćujućom demokrati drže činjenicu da se osoba koja ne priznaje postojanje Ustavom RH zajamčene vrednote ravnopravnosti spolova, sprema uskoro preuzeti vlast u Hrvatskoj.

Demokrati zahtijevaju da se predsjednik SDP-a odmah i bez odgode ispriča svim ženama u Hrvatskoj jer, "žene jesu i moraju biti ravnopravne sastavnice našega društva".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:02