ODLUKA

Dekan Veterinarskog fakulteta dao otkaz profesoru koji je prijavljen za seksualno uznemiravanje

Profesor koji je dobio otkaz prijavljen je zbog neprimjerenog ponašanja u razdoblju od punih 11 godina, od 2008. do 2019. godine
Veterinarski fakultet
 Darko Tomaš/Cropix

Dekan Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Nenad Turk dao je otkaz profesoru kojeg je ranije ove godine za seksualno uznemiravanje i vrijeđanje prijavilo devet bivših i tri sadašnje studentice, službeno je potvrđeno portalu Telegram iz uprave Veterinarskog fakulteta.

Kako piše Telegram, potvrđeno im je i da je Stegovno povjerenstvo Veterine u svom postupku zaključilo da je profesor s Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju “napravio tešku povredu radne dužnosti i protuzakonitim djelovanjem narušio ugled Fakulteta”

Na kraju je Stegovno povjerenstvo profesoru izreklo stegovnu mjeru otkaza ugovora o radu. Budući da se radilo o prvostupanjskoj odluci, u daljnjem su postupku konzultirani Etičko povjerenstvo Veterinarskog fakulteta i Sindikalna podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Iz fakulteta su potom za Telegram objasnili da je i Etičko povjerenstvo zaključilo da je prijavljeni profesor postupao protivno Etičkom kodeksu, to jest da su utvrđeni elementi seksualnog uznemiravanja, temeljem čega je dekan Turk donio odluku da se tom profesoru da otkaz.

S mjerom davanja otkaza također se složila i Sindikalna podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Kako podsjeća Telegram, profesor koji je dobio otkaz prijavljen je zbog neprimjerenog ponašanja u razdoblju od punih 11 godina, od 2008. do 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:01