LOKALNI IZBORI

Davor Matijević je i službeno kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika

Matijević je za Hinu rekao kako je odluka da on bude kandidat SDP za splitskog gradonačelnika bila jednoglasna

Davor Matijević

 Joško Šupić/Cropix

Tajnik splitskog SDP i gradski vijećnik Davor Matijević i službeno je kandidat te stranke za splitskog gradonačelnika na izvanrednim izborima, odlučio je u subotu navečer jednoglasno gradski odbor SDP-a Split.

Matijević je za Hinu rekao kako je odluka da on bude kandidat SDP za splitskog gradonačelnika bila jednoglasna i poduprlo ju je svih 31 nazočnih izaslanika od ukupno 35 koliko ih ima ta SDP-ova gradska organizacija.

"U kampanji nemam namjeru sudjelovati u ispraznim prepucavanjima jer je Splićankama i Splićanima dosta nefunkcionalne politike i stihije koja caruje našim gradom već ću se fokusirati na program i konkretna rješenja za razvoj Splita", istaknuo je Matijević.

Napomenuo je kako mu je čast što ga je njegova stranka predložila za kandidata za gradonačelnika čak iako su okolnosti teške i nepovoljne.

"Najaktivniji sam gradski vijećnik u ovom sazivu gdje sam se zalagao za niz inicijativa poput gradnje POS-ovih stanova, subvencioniranje ugradnje liftova, subvencioniranje medicinski potpomognute oplodnje, pokrenuo sam i inicijativu za gradnju krematorija te mnoge druge", rekao je Matijević.

Podsjetio je i kako je predsjednik kotara Blatine Škrape već osam godina gdje je, dodao je, vlastitim primjerom pokazao kako se bori za javni interes i kako se konkretnim mjerama može poboljšati kvaliteta života sugrađana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 03:02