‘ŠTO JE SLJEDEĆE?‘

Davio dječaka u WC-u škole u Zagrebu, učiteljica se u strahu zaključala u učionicu: Djeca već dva dana ne idu na nastavu

Ravnateljica škole potvrdila je da se problem s tim dječakom pokušava riješiti već duže vrijeme

Tučnjava učenika/Ilustracija

 Hager Fotografie/Alamy/Alamy/Hager Fotografie/alamy/alamy

Svi učenici istog razreda jedne zagrebačke osnovne škole već dva dana ne odlaze na nastavu jer su tako odlučili roditelji nakon što je u srijedu jedan učenik napao i davio kolegu iz razreda na podu školskog WC-a, javlja Dnevnik.hr.

Jedan od učenika to je vidio i otrčao učiteljici, koja se od straha zajedno s ostalim učenicima - zaključala u učionicu.

Problemi s dječakom koji druge učenike, ali i učiteljicu, verbalno i fizički napada traju već više od dvije godine, a jednom je čak intervenirala i policija.

"Moja kći prošle se godine toliko bojala odlaska u školu da se primila za vrata učionice, plakala i nije htjela ući u učionicu", kazala je uzrujana majka. "Što je sljedeće? Doći će u učionicu s nožićem? Svi kipimo", ističe majka.

Predstavnica roditelja, A. B, rekla je da se dječak druži s njezinim sinom. Kaže da je dječak dobar, ali smatra da se s njim treba više baviti.

Ravnateljica škole potvrdila je da se problem s tim dječakom pokušava riješiti već duže vrijeme. Ističe da ne podržava odluku roditelja da ne šalju svoju djecu na nastavu jer tako "koče njihovo obrazovanje".

Rekla je da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i da danas slijedi jedan sastanak. Istaknula je da bi se potpuno rješenje moglo čekati i do dva tjedna, ali da su "pronašli vatrogasnu mjeru s kojom će djeca ići u školu", no nije htjela otkriti detalje.

Sa situacijom oko dječaka upoznati su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Centar za socijalnu skrb, policija, kao i Gradski ured za obrazovanje, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:24