SLOVAKINJA U RIJECI

Daniela je stabilno, ali i dalje bez pamćenja. Cure detalji iz njezina života: ‘Bila je fina i velikodušna‘

U KBC-u nam kažu da se još nitko od njezine rodbine nije javio, ni direktno niti preko slovačkog konzulata, tko bi došao po nju
Daniela Adamcova
 Reddit

Daniela Adamcova, 57-godišnja Slovakinja koju je 12. rujna kod Dobrinja na Krku pronašao ribar, i dalje je na liječenju u KBC-u Rijeka. Kako smo doznali u riječkoj bolnici, stanje joj je nepromijenjeno, dakle bez svijesti je o sebi te se ne sjeća svog identiteta, no fizički je, osim što je zadobila lakše ogrebotine, potpuno stabilna. Uzrok gubitka pamćenja još nije utvrđen. U KBC-u nam kažu da se još nitko od njezine rodbine nije javio, ni direktno niti preko slovačkog konzulata, tko bi došao po nju. Ako se javi, o njezinu otpuštanju odlučivat će liječnički konzilij.

- Zasad nismo dobili nikakvu službenu informaciju od nadležnih hrvatskih institucija, sve rješavaju hrvatska i slovačka policija. Mi smo odradili dio koji smo trebali, ali ne bismo o tome javno iznosili pojedinosti - rekla nam je neimenovana osoba iz slovačkog veleposlanstva u Zagrebu.

Intervju s Danielom Adamcovom za lokalni portal My Trenčin radila je novinarka Barbora Kaššovicova 2008. Danas živi u Francuskoj, više nije u novinarstvu i napisala nam je okolnosti kako je došlo do tog intervjua.

"Prijatelj mi je pričao o Danieli 2008., a meni je bilo zanimljivo napisati nešto o njoj jer je njezin životni put bio prilično uzbudljiv i izvan normi. Bila je jako fina, velikodušna i razgovor s njom bio mi je pravo zadovoljstvo. Ne sjećam se da je govorila o bilo kakvim nevoljama. Sve što mi je pričala o sebi i svom životu napisala sam u tom intervjuu", napisala nam je Barbora Kaššovicova, koja je tek od nas doznala što se dogodilo njezinoj sugovornici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:24