KOD GRADIŠKE

Danas se na Savi spaja još jedan most koji će povezati Hrvatsku i BiH

Most dug 426 metara projektiran s po dvije prometne trake u oba pravca praktično je nastavak autoceste od Doboja do Bosanske Gradiške
Most Gradiška
 Hrvatske Ceste

Danas se spaja još jedan most koji će preko rijeke Save spajati Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Točno u podne varenjem posljednjeg segmenta sa strane BiH spojit će se most Gradiška te će simbolično biti završena još jedna faza ovog projekta.

Svečanost spajanja mosta održat će se na teritoriju Bosne i Hercegovine, a prisustvovat će joj ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović, državni tajnik hrvatskog Ministarstva prometa Tomislav Mihotić te šef Sektora za kooperacije pri Delegaciji Europske unije u Bosni i Hercegovini Stefan Eller.

image
Most Gradiška
Hrvatske Ceste

image
Most Gradiška
Hrvatske Ceste

Riječ je o čeličnom mostu dužine 426 metara koji čini čelični nosač s tri raspona. Most je dio buduće brze ceste granica s Mađarskom - Virovitica - Okučani - granica BiH.

image
Most Gradiška
Hrvatske Ceste
image
Most Gradiška
Hrvatske Ceste

Ukupna vrijednost radova je 19,5 milijuna eura, a od toga Hrvatske ceste financiraju 7,9 milijuna eura, odnosno 41 posto. Radove izvodi poslovna udruga - Integral inženjering iz Laktaša, Đuro Đaković montaža te Zagreb montaža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:29