VARLJIVO SUNCE

DANAS PLJUSKOVI I GRMLJAVINE,SUTRA ZAHLAĐENJE I SNIJEGEvo kada se vraća proljeće

zagreb 280507frankopanska ulicacudljivo vrijememladi konobar prelazi ulicu dok je vani pao iznenadni pljusak . na srecu imao je kisobran uza sebe / vrijeme , kisa , kisobran , ulica , grad , gradskafoto elvir tabakovic / CROPIX-zag-
 Elvir Tabakovic / CROPIX / CROPIX

Unatoč sunčanom jutru, Državni hidrometeorološki zavod za danas je u Hrvatskoj najavio vrijeme promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Već za ujutro najavljena je možebitna kiša na Jadranu i u područjima uz Jadran, ali se češće očekuje od sredine, te osobito prema kraju dana kada će je ponegdje biti i u ostalim predjelima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se uglavnom od 15 do 20 °C.

Slično je vremenska prognoza najavljena za Zagreb i okolicu: promjenljivo oblačno, a uglavnom će poslijepodne i u noći povremeno biti kiše, a lokalno je moguća grmljavina. Istodobno, vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka na zagrebačkom području bit će od 17 do 20, a u gorju oko 10 °C.

Što se tiče biometeorološke prognoze, nepovoljne prilike će se nastaviti diljem cijele Hrvatske, pa će ljudi osjetljivi na vrijeme patiti od nesanice, razdražljivosti i glavobolje. Pojačane teškoće će imati reumatičari, izraženije na sjevernom Jadranu.

Sutra će prevladavati umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje i s pljuskovima s grmljavinom. Oborine će biti češće u noći i prijepodne. Uz pad temperature zraka u gorju može biti susnježice i snijega.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo. Već prijepodne vjetar će u unutrašnjosti okrenuti na umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana na buru , mjestimice i s olujnim udarima. Očekuje se zahlađenje, pa će temperatura zraka biti uglavnom od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 17 °C.

Kako javlja RTL, sunce i temperature uobičajene za ovo doba godine vratit će se tek krajem mjeseca, a pred nama je nestabilan tjedan - red kiše, red sunca, a temperature će biti niže od prosječnih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:50