KAD ĆE SUNCE?

Danas još malo kiše, a onda napokon slijedi razvedravanje, evo kakav će biti početak tjedna

Središnja Hrvatska imat će više sunčanih razdoblja, osobito popodne. Temperatura će ići do 17 Celzijevih stupnjeva

Zalazak sunca u zadarskoj luci; ilustracija

 Jure Miskovic/Cropix

U nedjelju će još samo ponegdje padati kiša, a onda se napokon vraća sunce. U ponedjeljak će biti još sunčanije i toplije, uz jačanje južine. Jutra će biti svježa uz čestu maglu, prognozira za HTV dipl. ing. Kristina Klemenčić Novinc s DHMZ-a.

‘U nedjelju u Slavoniji, Baranji i Srijemu naoblaka promjenjiva naoblaka, a još ujutro, uglavnom u Podunavlju, mjestimice može pasti malo kiše. Navečer razvedravanje. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperatura zraka većinom od 10 do 15 °C.

Središnja Hrvatska imat će više sunčanih razdoblja, osobito popodne, pa će i dnevni hod temperature biti veći. Najniže vrijednosti od 8 do 10 °C, najviše od 15 do 17 °C. Vjetar uglavnom slab.

Slab vjetar i u Gorskoj Hrvatskoj, dok će duž obale popuhivati do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. U noći i ujutro uz obalu bura. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Gorje prijepodne oblačnije i još ponegdje u Lici uz malo kiše. Najniža temperatura zraka oko 8 °C u unutrašnjosti, od 10 do 14 °C na obali. Najviša od 13 u gorju do 20 °C na otocima.‘

Toplo u Dalmaciji

‘U Dalmaciji još malo toplije. Slaba do umjerena bura okrenut će na sjeverozapadni vjetar, prema otocima i jak. More stoga malo do umjereno valovito. Ujutro još umjereno do pretežno oblačno, gdjegod i uz pokoji pljusak, zatim smanjenje naoblake.

Krajnji jug Hrvatske bit će najoblačniji. Mjestimice će padati kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom. U drugom dijelu dana smirivanje i razvedravanje uz sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura od 19 do 22 °C.

Ponedjeljak u unutrašnjosti većinom sunčan, no ujutro prohladan i maglovit. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar s kojim će sa zapada stizati sve više oblaka. Potkraj utorka malo kiše može pasti u Gorskoj Hrvatskoj, ali u srijedu će kiše biti i drugdje. Od utorka toplije, osobito jutra.

I na Jadranu će temperatura porasti. Najviše sunčana vremena očekuje se početkom radnog tjedna. Zatim uz umjereno i jako jugo porast naoblake s kišom i grmljavinom - potkraj utorka na sjeveru, a u srijedu i drugdje. Lokalno su moguće nevere‘, prognozirala je za HTV Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 08:19