PRESKAČE SASTANKE

Dalija Orešković napušta stranku? ‘Trač neću ni potvrditi ni demantirati...‘

Njeno djelovanje od početka ima specifičnost i izraženu samostalnost kad je riječ o aktivnostima Centra - kažu u stranci.

Saborska zastupnica Dalija Orešković 

 Damjan Tadic/Cropix

- Trač nije nešto čime se ja želim baviti, neću ga ni potvrditi ni demantirati. Što se mene tiče, stanje (ostanak u stranci, nap. a.) ostaje kakvo je sada. A što će biti u budućnosti… Reći ću vam samo da od ulaska u politiku imam jednu te istu agendu i neke svoje principe od kojih ne odustajem. Nikad neću odustati od tema kojima se bavim, a posebno sam nepopustljiva oko načina na koji mislim da se krucijalni problem našeg društva trebaju rješavati - odgovorila nam je saborska zastupnica Dalija Orešković na pitanje je li točno da napušta Centar - stranku čija je politička tajnica - ili je priča o njenom odlasku samo trač koji se prepričava po političkim kuloarima.

Da između nje i ostalih u vodstvu Centra nešto ne štima postalo je jasno nakon što je počela "preskakati" stranačke sastanke i ignorirati javne skupove koje pod nazivom "Opasne ideje - Sve dobro što ste oduvijek željeli Hrvatskoj" organizira stranka Centar.

Smatrate li neobičnim to što vaša politička tajnica i saborska zastupnica ne dolazi na stranačke sastanke i skupove?, pitali smo njene kolege.

- Na skupovima pod zajedničkim nazivom "Opasne ideje" okupili smo veći dio nestranačkih osoba i simpatizera što je tek uvod u planove koje pripremamo za sljedeće izborne cikluse. Djelovanje Dalije Orešković od početka ima specifičnost i izraženu samostalnost kad je riječ o aktivnostima Centra, pa je tako bilo i tijekom izvanrednih lokalnih izbora u Splitu. I ubuduće dio naših članova i suradnika imat će izraženu samostalnost u modelu djelovanja, ali istodobno programski u okviru sadržaja i smjera stranke Centar - kažu u Centru.

Hoće li, dakle, Orešković ostati članica Centra?

- Ona je članica predsjedništva stranke, a planovi stranke za sljedeće izborne cikluse se razrađuju, pa ćemo svi, uključujući i Daliju Orešković, imati svoje uloge u pojedinim izbornim ciklusima koji su pred nama - poručuju iz Centra.

"Moja agenda jest malo drugačija, ljudi to primjećuju", kaže Orešković dodajući kako joj zbog javnih nastupa dosad iz stranke nisu prigovarali.

- Ne vidim da se Centar ikada morao distancirati, ograđivati ili braniti od bilo koje moje javno izgovorene rečenice - kaže.

Podsjetimo, stranka Centar - koju vodi splitski gradonačelnik Ivica Puljak i koja u Saboru ima dvije zastupnice: Daliju Orešković i Marijanu Puljak - nastala je koncem 2020. spajanjem stranke Pametno sa Strankom s imenom i prezimenom, koju je Orešković osnovala nakon što je otišla s čela Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:51