SPOR OKO BLAGDANA

ĐAKIĆ POVUKAO SPORNI AMANDMAN Odbor za ratne veterane donio je odluku sa sedam glasova 'za', ali među njima nije bio i Stevo Culej

Josip Đakić
 Bruno Konjević / CROPIX

Josip Đakić, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane obavijestio je danas šefa Sabora Gordana Jandrokovića da povlače amandman kojim su tražili da Dan antifašističke borbe više ne bude državni praznik, nego spomendan i radni dan.

- Odbor za ratne veterane povlači amandmane na Konačni prijedlog zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima – stoji u dopisu u kojem je Đakić naveo da je Odbor takav zaključak donio danas na svojoj telefonskoj sjednici nakon što su razmotrili izvješće sa svoje rasprave o Prijedlogu tog zakona. Naveo je da je odluka donesena sa sedam glasova “za”, ali nije naveo o kojim je članovima Odbora riječ. No, Stevo Culej nije među njima.

- Ja se nisam izjasnio ni za što. Ja sam neizjašnjiv – kazao nam je danas Culej kad smo ga pitali je li i on glasao za povlačenje amandmana. Na upit je li ga iz HDZ-a netko oko toga kontaktirao, uzvratio je da je to njegova stvar. Kazao je i da se ne plaši nikakvih sankcija.

- Zašto bih se plašio? Zbog čega bih bio sankcioniran? HDZ je demokratska stranka, svatko ima pravo na svoje mišljenje. Drago mi je da je dogovoren 30. svibnja i da je Vukovar uvršten u blagdane. Moja osobna borba protiv zločina komunizma i velikosrpstva i dalje traje – kazao je Culej.

Inače, Đakićeva obavijest o povlačenju amandmana, uslijedila je samo koji sat vremena nakon što je šef Kluba HDZ-a Branko Bačić novinarima kazao da će Odbor povući taj amandman jer je tako dogovoreno jutros na sjednici Kluba.

- Očekujemo od svakog člana, posebno dužnosnika, a posebno zastupnika iz redova HDZ-a da doktrinu doktora Franje Tuđmana i program HDZ-a provode u onim odlukama kada stranka to na svojim tijelima zahtijeva. I očekujemo od svakog dužnosnika provedbu – poručio je Bačić.

Inicijativa Odbora za ratne veterane jučer je izazvala nove tenzije u stranci i žestok sukob između šefa HDZ-a Andreja Plenkovića i predsjednika Odbora Josipa Đakića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:27