INCIDENT U SABORNICI

'DA ME NISU SNIMILI, REKAO BIH DA LAŽU. TO NISAM BIO JA' Branimir Bunjac kazneno je prijavljen DORH-u zbog incidenta u Saboru

Branimir Bunjac
 Screenshot / HRT

Saborskog zastupnika Živog zida Branimira Bunjca zagrebačka policija prijavila je zbog prisile prema službenoj osobi u pokušaju i prijetnji trojici stražara.

U policiji se doznaje da je Bunjac tzv. redovnim putem kazneno prijavljen zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Zastupnik Bunjac (ŽZ) je tijekom maratonske sjednice Sabora početkom travnja, dok je straža iz sabornice iznosila njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara, prijetio službenicima straže koji su to radili da - "neće izaći živi".

Zbog toga je prijavljen za pokušaj prisile prema službenoj osobi na štetu zamjenika 56-godišnjeg zapovjednika saborske straže te trojice stražara starih 56, 53 i 36 godina.

Za HRT je komentirao kaznenu prijavu DORH-u zbog nedavnog incidenta u sabornici, kada je izvrijeđao saborskog zaštitara, kazavši kako je nekoliko ljudi dalo izjavu policiji, uključujući i njega, koji je to učinio krajem prošlog tjedna. Prepostavlja da su izjavu dali i saborski stražari, javlja HRT.

- Drugi dan bio mi je jako žao, moje riječi bile su potpuno neprimjerene, to nisam bio ja, to nije bio Branimir, to je bio neki drugi čovjek. Ja sam ujutro pročitao što sam uopće rekao, nisam bio svjestan svojih riječi, da me nisu snimili, rekao bih da lažu. Žao mi je, nema opravdanja, no jasno je da ovi ne šalju stražu, ne bi do toga nikad došlo. Nigdje u Poslovniku ne piše da se smije koristiti sila protiv zastupnika, to je čista zlouporaba položaja od strane Brkića i Reinera. To nije riječnik koji je za bilo koga primjeren, a posebno ne za bilo kojeg saborskog zastupnika i za mene, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:58