PANENIĆ KOD STANKOVIĆA

'Da, iz Baumaxa sam otišao zbog stiropora, ali to nije bila krađa. Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni'

 Tomislav Kristo / EPH / COPYRIGHTED

'Indikativan je trenutak kad se pojavljuje afera 'Stiropor'. Trenutak je ciljan. Krađa je kazneno djelo. Ja krađu nisam učinio. Uzeti nešto što vrijedi nekoliko stotina kuna, uz tako veliku plaću', komentirao je informacije o navodnoj krađi stiropora u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva ministar gospoodarska Tomislav Panenić.

'Iz Baumaxa sam otišao sporazumnim ugovorom. Ne razumije se menadžerski ugovor. Kako bih ja mogao naći posao poslije ministarskog ako sam kršio ugovor', bio je uporan Panenić u izbjegavanju odgovora na pitanje je li uzeo stiropor iz Baumaxa.

Na uporno inzistiranje voditelja emisije Aleksandra Stankovića je li uzeo 40 m2 stiropora vrijednog 500 kuna, Panenić je konačno odgovorio da se radilo o stiroporu koji je smetao jer tvrtka koja ga je uzela nije dolazila po njega.

'Donio sam odluku da to treba maknuti iz Baumaxa. To je bila mala količina i bilo je pitanje baciti stiropor na odlagalište, što je problematično, ili ga spaliti. Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni. To nije bila krađa. Krađa je kad nešto protupravno prisvojite. Ja sam ga poklonio', rekao je Panenić.

Nije želio otkriti kome je poklonio stiropor. Na kraju je potvrdio da je iz Baumaxa otišao dva mjeseca kasnije upravo zbog te odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 18:18