TRENUTAK ISTINE O ‘KLUBU‘

Čuli smo se s Grmojom i Kapulicom, obojica misle ozbiljno: Jedan od njih uskoro će, čini se, morati napustiti politiku

Kapulica nam je potvrdio da će se raspitati gdje se može nabaviti poligraf za potrebe javnog testiranja, pred kamerama

Mario Kapulica i Nikola Grmoja

 Cropix, screenshot N1

U studiju N1 televizije tijekom emisije "Točka na tjedan" žestoko su se sukobili Mostov Nikola Grmoja i HDZ-ov Mario Kapulica oko toga je li Kapulica bio jedan od gostiju društvenog kluba u zagrebačkom podrumu u Slovenskoj 9, čiji je spiritus movens bio nekadašnji predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, a gdje se se okupljali brojni pripadnici hrvatske političke, medijske i poslovne scene.

Prepirka je završila okladom - dali su si i ruku, a onaj tko izgubi sam će, složili su se, napustiti politiku. Tko govori istinu, a tko laže, trebalo bi biti provjereno poligrafom. I to javno, pred kamerama!

Dakle, ako svoje obećanje održe, uskoro će s političke scene morati otići potpredsjednik Mosta i njihov saborski zastupnik Grmoja ili Kapulica, savjetnik šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, član Predsjedništva vladajuće stranke i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a.

Nakon što su izašli iz studija, Jutarnji list razgovarao je i s Kapulicom i s Grmojom. I dalje stoje kod svojih tvrdnji i kažu da oklada nije bila smo impulzivni refleks, nego da će inzistirati na poligrafskom ispitivanju.

- Ničim izazvan, Grmoja mi je rekao da ima popis svih koji su bili u tom klubu i da sam i ja na tom popisu. Glupost, nikada nisam bio tamo, a već ranije sam par puta Grmoji rekao da ima krive informacije. On je prvi bacio rukavicu, pitavši hoćemo li na poligraf, a ja sam mu rekao kako problema nema, ali sam predložio i okladu. Stisnuli smo si ruku, pa tko izgubi na poligrafu morat će napustiti politiku - rekao nam je Kapulica. Dodao je kako će se raspitati gdje se može nabaviti (iznajmiti) poligraf kako bi pred kamerama taj stroj utvrdio laže li on ili Nikola Grmoja.

- Imam popis imena ljudi koji su bili u klubu u Slovenskoj 9, i Kapulica je na njemu. Već nekoliko puta sam mu to napomenuo, a on nije nikada ranije meni to negirao. Okladili smo se danas i oklada stoji. Ja sam spreman ići na poligraf, gdje god i tko god ga bude organizirao. Tko okladu izgubi, povući će se iz politike - kaže Grmoja.

U Kovačevićevom klubu, točnije prostoru udruge "Slavonska ravnica", gostili su se, među ostalim, bivši i aktualni predsjednik Republike - Stjepan Mesić i Zoran Milanović, ministri Oleg Butković, Josip Aladrović i Tomislav Ćorić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj...

Klub je došao u fokus javnosti nakon što je Uskok počeo provoditi istragu protiv tadašnjeg šefa Janafa i još nekoliko osoba zbog sumnje da su Draganu Kovačeviću davali mito u zamjenu za sklapanje poslova s Janafom. U taj je klub, prema informacijama Uskoka, jednom prilikom s 1,9 milijuna kuna u kešu došao i biznismen Krešo Petek, a uskočki istražitelji sumnjali su da je taj novac bio namijenjen Kovačeviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:19