OBNOVA PROMETA

Croatia Airlines uvodi novu liniju, Zagreb će povezati s jednim od najljepših gradova Europe

Uz Croatia Airlines, na liniji između Barcelone i Zagreba sljedećeg bi ljeta trebao prometovati i španjolski Vueling

Ilustracija

 Uwe Deffner/Alamy/Alamy/Profimedia

Od kraja ožujka sljedeće godine Croatia Airlines obnovit će promet na svojoj sezonskoj liniji između Barcelone i Zagreba, piše Criatian aviation.

Linija između dva grada po prvi puta je uvedena još u ljeto 1999., a zatim ponovno u ljeto 2009. godine. Linija je uredno prometovala sve do ljetne sezone 2020. godine, od kada nije u prometu zbog izbijanja globalne pandemije.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik očekuje oporavak potražnje na ovoj liniji u sljedećoj ljetnoj sezoni pa su već sada u prodaji karte za direktne letove između dva grada.

Prvi let najavljen je na samom početku ljetnog reda letenja, već 27. ožujka, a do sredine travnja u prometu će biti dva leta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje. Od 19. travnja u prodaji je i treći tjedni let, svakog utorka, a tri tjedna leta Croatia Airlines planira zadržati sve do kraja ljetne sezone, odnosno 29. listopada 2022.

Na svim letovima između Barcelone i Zagreba najavljeni su zrakoplovi tipa A319 koji u floti hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika imaju kapacitet od 144 sjedala. U 7 mjeseci sljedeće godine Croatia Airlines na ovoj će liniji ponuditi više od 26 tisuća sjedala.

Uz Croatia Airlines, na liniji između Barcelone i Zagreba sljedećeg bi ljeta trebao prometovati i španjolski Vueling, dva puta tjedno, svakog utorka i subote, a u kolovozu i četvrtkom, pa bi na ovoj liniji u samoj špici ljetne sezone trebalo biti čak šest tjednih letova, piše Criatian aviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:21