BIZARAN SLUČAJ

Čovjeku se u BiH pokvario auto, popravio ga je, na povratku u Hrvatsku ga dočekao šok: ‘Pronašli su račun...‘

Vozač je najavio žalbu zbog ove kazne jer smatra da je neopravdana

Ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Portalu Gpmaljevac.com javio se šokirani vozač koji je na hrvatskoj granici kažnjen zbog dijelova koji je ugradio u svoj automobil koji mu se pokvario dok je bio u BiH.

“Pukao mi je zupčasti remen i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu”, ispričao je muškarac koji je inače hrvatski državljanin.

“Kako bih se mogao vratiti, potražio sam majstora koji mi je popravio auto. Dao mi je račun koji je iznosio 1660 KM i nakon par dana krenuo sam kući preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica.”

“Dolaskom na granicu, na pitanje carinika, odgovorio sam kako da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao. No on je našao račun od popravka vozila, koji nisam ni skrivao. Nisam ni znao da je veliki carinski prekršaj popraviti auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće “igranka” kao da vozim drogu, a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni u vozilo”, ispričao je.

Kriv je što nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u osobni automobil, a dokaz je bio račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu.

”Dakle, kažnjen sam jer po njihovom ispada da krijumčarim već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 euro s troškovima”, ispričao je šokirani vozač.

Vozač je najavio žalbu zbog ove kazne jer smatra da je neopravdana, a svi vi koji morate popravljati auto van EU, savjet je da samo račun bacite, kako ne biste imali sličnih problema, piše portal Gpmaljevac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:05