NEDALEKO VISA

Čovjeku kod kojeg je ručao Milanović ‘oduzet‘ ilegalni restoran: Iz svih papira je jasno, otvorio ga je u tuđoj kući!

Pavićević očekuje da će njegova i Krivićeva kuća biti oslobođena od Slavića i njegova poslovanja što prije

Andro Slavić

 /Nikola Vilić/cropix

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije ukinuo je bivšem kapetanu "Jadrolinije", a sada je ugostitelju Andri Slaviću stiglo rješenje za pružanje ugostiteljskih usluga na viškom otočiću Veli Budihovac gdje je ovo ljeto sa svojom svitom ručao predsjednik RH Zoran Milanović.

Slobodna Dalmacija otkrila je ovu priču, a onda su se svi mediji raspisali o devastiranom otoku prekrcanom glamping šatorima, izgradnjom čvrstih objekata na njemu, koncesijom i podkoncesijom, devastacijom i proširenjem mola te uopće nezakonitim poslovanjem Andre Slavića i njegova kompanjona Josipa Mijića, vlasnika "Solin građe", piše Slobodna Dalmacija.

U rješenju Upravnog odjela za turizam i pomorstvo od 13. prosinca stoji da je to Slavićevo rješenje za njegovo seljačko gospodarstvo "PRRC-SIPA" koje je dobio 2012. godine od stečajnog upravitelja "Vinogradara" Ive Bućana ukinuto zato što je njegovo gospodarstvo zapravo na tuđoj nekretnini.

Ivan Pavićević je za Slobodnu već rekao da je restoran gdje Slavić radi zapravo njegova kuća koju je u nasljeđe dobio od pokojne tete, te da je konačno nakon punih sedamnaest godina sudskog dokazivanja da mu je kuća oteta od Slavića, konačno u tome i uspio pa je 2021. pokrenuo tužbu da se Andro Slavić deložira.

I uistinu u rješenju stoji sljedeće: "Podnositelj zahtjeva Ivan Pavićević u podnesku moli za ukidanje predmetnog rješenja iz 2012. godine zbog promjene vlasništva na nekretnini na koju je vezano i izdano predmetno rješenje te dostavlja i prijepis posjedovnog lista izdan od Državne geodetske uprave od 13. rujna 2003. godine. Postupajući povodom Pavićevićeva zahtjeva ovo tijelo je izvršilo uvid u izvadak iz zemljišne knjige te je iz svega toga razvidno da je Pavićević suvlasnik predmetne čestice na kojoj se nalazi objekt i to u omjeru jedne polovine suvlasničkog dijela dok je kao drugi suvlasnik upisan Goran Krivić.

Slavić je priložio ugovor između trgovačkog društva "Vinogradar" d.d. Vis u stečaju po stečajnom upravitelju Ivi Bučanu o osiguranju i zaštiti imovine, a kao predmet ugovora iz 2003. se navodi unaprjeđenje imovine stečajnog dužnika "Vinogradar", a prvenstveno obnavljanje nasada vinograda te popravak imovine pratećih nekretnina u cilju obnavljanja proizvodnje vina plavca, u okviru kojeg se nalazi i gospodarski objekt. U prijevodu – točnije restoran u kući koja je sada i službeno vlasništvo Pavićevića i Krivića. Slavić bi mogao dalje obavljati ugostiteljsku djelatnost samo uz suglasnost ove dvojice vlasnika, a kako je to izostalo, jer mu suglasnost nisu dali, Upravni odjel nije imao druge nego donijeti ovo rješenje.

Slavić je molio preko svog odvjetnika odgodu ovog rješenja jer na Općinskom sudu u Splitu vodi sudski postupak protiv Pavićevića, te smatra da su on i Josip Mijić jedini pravi vlasnici objekta, a ne ova dvojica, ali Upravni odjel smatra da ishod tog sudskog procesa ne treba čekati te da je iz svih papira jasno da je restoran koji je Slavić vodio i u njemu poslovao zapravo u tuđoj kući, točnije u kući Pavićevića i Krivića.

– To je potpuno suluda tužba gdje Slavić od mene traži 700 tisuća eura za naknadu štete, a ulagao je na tuđem, to jest mojem vlasništvu bez mog znanja i suglasnosti, i cijelo njegovo poslovanje je bilo ne na njegovom nego na državnom vlasništvu. Taj proces ima samo cilj održavanja statusa quo ili da Slavić i dalje ostane u priči, ali Upravni odjel nije nasjeo na Slavićeve spinove – kaže Pavićević, koji očekuje da će njegova i Krivićeva kuća biti oslobođena od Slavića i njegova poslovanja što prije, a svakako prije idućeg ljeta, pa bi Milanović mogao doći na ručak na Budihovac, ali kod drugog domaćina, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:38