MINISTAR ZAŠTITE OKOLIŠA

ĆORIĆ O SVOM ZADNJEM SUSRETU S JOSIPOM RIMAC 'Bilo je to prije 15 dana u kninskom kafiću, izrazio sam joj sućut nakon što joj je mama umrla od korone'

Tomislav Ćorić
 Boris Kovačev / CROPIX

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić jedan je od autora HDZ-ova izbornog programa na stotinjak stranica pod nazivom "Sigurna Hrvatska". Za Dnevnik Nove TV kazao je da je HDZ, ako ponovno osvoji izbore, sam sebi visoko postavio letvicu pa planiraju otvoriti još 100.000 novih radnih mjesta.

- Poboljšanje poslovnog okruženja kroz porezno rasterećenje, kroz porez na dohodak smanjenje poreznih stopa, smanjenje PDV-a na hranu s 25 na 13 posto, porez na dobit s 12 na 10 posto, porez na dohodak s 24 na 20 posto - najavljuje ministar te dodaje kako bi sredstva iz Europske unije trebalo usmjeriti u projekte regionalnog razvoja, a radi se o 30 milijardi kuna na razdoblje od četiri godine, a prije svega ići će za sufinanciranje projekata u privatnom sektoru.

Ćorić kaže i kako bi povećali minimalne plaće za 1000 kuna, a prosječna plaća bila bi 7600 kuna. - Ambiciozno je, ali ono što smo napravili u četri godine daje nam pravo da budemo još ambiciozniji - kazao je ministar.

O sličnostima s SDP-ovim programom kaže kako je HDZ-ov program rezultat rada, a SDP-ov je u dijelovima sličan onom iz 2011. godine.

Iako nisu ispunili obećanje o 1000 eura za novorođenče, kaže da čvrsto stoje iza brojki u ovom programu.

U srijedu će biti sastanak s konzultantima oko otkupa INA-e, kaže Ćorić i dodaje da program za vraćanje INA-e postoji od 2016., a njegovo neprovođenje pravda brojnim krizama u tom razdoblju.

- Apsolutno ćemo se oporaviti od afere Vjetrenjače, jasno je da je ta kriza i sve što se dogodilo naštetilo rejtingu HDZ-a, ali naš program i liste daju nam za pravo vjerovati da ćemo imati povjerenje građana - kazao je Ćorić za Dnevnik Nove TV.

Za kraj je kazao da se zadnji put čuo i vidio s Josipom Rimac prije 15-ak dana na terasi jednog kninskog lokala na predstavljanju Parka prirode Dinara te joj je tom prilikom izrazio sućut zbog smrti majke koja je, kako je kazao, umrla od COVID-19, a o vjetrenjačama nisu razgovarali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 06:59