MAMA I KĆER

Vesna Pusić i Daina Oniunas: Imamo isti modni ukus, obje volimo crvene haljine

Političarka Vesna Pusić i njezina kći Daina Oniunas plijenile su pažnju okupljenih na zatvaranju 14. Motovun Film Festivala u gotovo identičnim crvenim haljinama koje su još više istakle veliku fizičku sličnost između njih.

Zajednički šoping

- Obje volimo nositi haljine i crvenu boju pa mogu reći da nam se na ta dva polja modni ukusi poklapaju, za ostale stvari nisam tako sigurna. Kad sam bila manja, divila sam se maminoj garderobi i nosila sam neke njezine haljine. Kad je riječ o odijevanju, kao i u svemu drugom, cijenim mišljenje svoje majke, ali pošto već godinama ne živimo u istim gradovima, a ni državama, nemamo priliku otići zajedno u šoping ili usporediti kupljeno - rekla je Daina Oniunas Pusić, koja se prije gotovo dvije godine preselila u London zbog upisa na glasovitu London Film School.

U londonskoj školi, koja datira još od 1956., Daina će krajem godine steći stupanj master (postdiplomski studij), a za to vrijeme odlučila je zamrznuti status na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti gdje studira filmsku režiju.

- U Londonu sam već godinu i pol i jako mi se sviđa pa još nisam sigurna hoću li ostati ili se vratiti u Hrvatsku kada krajem godine magistriram. Ne zanemarujem ni studij na AKD-u te trenutačno radim na nekoliko projekata - kaže Daina, čiji je zadnji uradak, kratkometražni film “Igra tucanja”, nedavno premijerno prikazan na 58. Pula Film Festivalu.

Obiteljsko ljeto

No, pošto je vrijeme ljetnih praznika i godišnjih odmora, Daina će u Hrvatskoj ostati do početka rujna i pokušati što više vremena provesti sa svojim roditelima.

Vesna Pusić i njezin suprug Jurgis Oniunas posjeduju šarmantnu kućicu u malom istarskom selu Sovinjaku blizu Buzeta u koju tročlana obitelj navraća kad god može, ali zbog pretrpanih radnih rasporeda to obično znači samo preko ljeta.

- Trudimo se tijekom ljeta provesti što više vremena zajedno, ja se u rujnu vraćam na studij, a kasnije ćemo vidjeti što dalje - kaže Daina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 05:46