TRI MJECESA UOČI SANADEROVE OSTVAKE

Žužulovu konzorciju HAC dao poslove od 4,3 milijarde kuna

U proljeće 2009. Žužulova Skladgradnja probila se u prve redove tvrtki glavnih izvođača

ZAGREB - Hrvatske autoceste obvezale su se ugovorima sklopljenim u proljeće 2009., tri mjeseca prije nego što je bivši premijer Ivo Sanader podnio ostavku, isplatiti izvođačima radova na autocestama, među kojima i Skladgradnja grupi u vlasništvu Slavena Žužula , još 4,3 milijarde kuna!

Skladgradnja grupa, čijem vlasniku Slavenu Žužulu Državno odvjetništvo na teret stavlja “napuhavanje” cijena za bojanje tunela Sveti Rok i Mala Kapela, do 2009. godine radila je na poslovima gradnje autocesta kao podizvođač, a 2009. godine “probila” se u prve redove tvrtki glavnih izvođača. Trenutno je u realizaciji, otkrivaju u Hrvatskim autocestama, jedan od ugovora težak 571,8 milijuna kuna, za drugi posao vrijedan 949,3 milijuna kuna u tijeku je javni natječaj za nabavu kredita, a ostali poslovi, tvrde u HAC-u, “određeni su četverogodišnjim Programom građenja autocesta 2009. - 2012. Vlade Republike Hrvatske”.

30% vrijednosti

Spomenute poslove je Skladgradnja grupa dobila u paketu s još nekoliko tvrtki, većinom Viaduktom i Strabagom. Riječ je o šest ugovora sklopljenih s Hrvatskim autocestama teških više od četiri milijarde kuna!

U Skladgradnja grupi tvrde da su ugovori sklopljeni, ali da nisu još isplaćeni jer im svaki posao HAC isplaćuje tek po završetku posla i nakon provedenog nadzora. Također dodaju da poslovi koje će na temelju tih ugovora odraditi vrijede oko 30 posto ukupne vrijednosti sklopljenih ugovora.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 08:02