PORTRET GORANA SUIĆA

Bivši premijer odlučio se za čovjeka koji radi i za Hypo banku

ZAGREB - Odvjetnik Goran Suić nakon sedmogodišnje anonimnosti vratio se na javnu scenu izborom Ive Sanadera. S nje je otišao vlastitom voljom nedugo nakon što ga je 29. rujna 2003. ispred ureda u Domagojevoj ulici s dva hica u noge upucao nepoznati napadač, a napao je i njegova partnera i kolegu Ivana Lovrića.

U to vrijeme odvjetnički ured Suić-Lovrić-Klobučar zastupao je Privrednu banku Zagreb u sporu s tvrtkom AGM, koji je predstavljao Hrvoje Petrač. Nakon otmice sina generala Vladimira Zagorca policija je kod Hrvoja Petrača našla crni rokovnik u kojem je uz Suićevo ime stajala opaska “glavni krivac” za to što je AGM izgubio spor na sudu. Nakon što je ranjen, odvjetnik Suić povukao se iz javnosti, a slučaj je riješen nagodbom.

Odvjetničku karijeru 48-godišnji Suić počeo je graditi kao pripravnik kod Silvija Degena. U njegov je ured došao u vrijeme kad je Degen preuzeo zastupanje Andrije Artukovića. Zamjenjivao je tako Degena u Velikoj Kladuši na suđenju Fikretu Abdiću Babi, branio je Barbaru Bešenić. Nakon nekoliko godina rada u Degenovu odvjetničkom uredu, početkom devedesetih se preusmjerio na trgovačko pravo i osnovao vlastiti ured. Nekoliko godina partner mu je bio i odvjetnik Davor Plišo, da bi krajem 90-ih nastalo sadašnje odvjetničko društvo Lovrić-Suić-Klobučar.

Njegovi kolege spomenut će među klijentima i Hypo banku, tražeći u tome razlog zašto je Sanader odabrao Suića. On osobno pak u tome ne vidi poveznicu, ali ističe da ga je Sanader izabrao jer mu vjeruje i taj odnos povjerenja nije od jučer, ali o njemu ne želi detaljno pričati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 09:28