Nezgoda bivše ministrice kulture

Suprug Andree Zlatar: Pala je i ležala dok se ja nisam probudio

Boško Violić opisao je nesreću u kojoj je njegova supruga teško ozlijeđena
 Željko Tutnjević/Dubrovački Vjesnik/Goran Mehkek/Cropix

Andrea Zlatar Violić u srijedu ujutro završila je u Općoj bolnici u Dubrovniku nakon što je u noćnim satima pala ispred svoje obiteljske kuće u Trstenom. Bivša ministrica kulture jučer pred jutro smještena je na na odjel dubrovačke Traumatologije.Kako nas je izvijestio njezin suprug, redatelj Boško Violić, Andrei Zlatar napukla je bedrena kost lijeve noge i potkoljenica. Boško Violić ispričao je Jutarnjem i kako je do nezgode došlo.

- Doputovali smo iz Zagreba, ja sam otišao spavati, a supruga je otišla u šetnju. Naša vikendica na stepenastom je terenu, Andrea je pala sa zidića okućnice. Odlučila je nakon toga mirovati, nije ju jako boljelo, neko vrijeme je trpjela, misleći da će moći, padu unatoč, normalno hodati. Zvala me, no ja sam već zaspao. Kad sam se ujutro u pet sati probudio, pozvali smo liječnike - rekao je Violić, demantirajući napise da je bivša ministrica kulture pala s balkona kuće.

‘Vratit će se u Trsteno’

Rekao je da je Andrea Zlatar dobro, da normalno komunicira te da je sama izrazila želju da bude prebačena i operirana u Zagrebu. Nakon oporavka od operacije ponovno će se, rekao je Violić, vratiti u obiteljsku kuću u Trsteno. Brojne poznanike, bivše i sadašnje suradnike i prijatelje Andree Zlatar jučer je zabrinula vijest o nesreći na odmoru, dok nije objavljeno da je izvan životne opasnosti.

Hitna operacija

Ozljede je potvrdio i upravitelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić koji je rekao da je bivša ministrica pretrpjela težak prijelom lijeve natkoljenice. Upravo zbog težine ozljede, tvrdi on, bivša ministrica bit će premještena u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu.

- Stabilno je, ali će zbog kompliciranog prijeloma ipak biti prebačena u zagrebačku bolnicu - izjavio je jučer Certić, ali nije preciriao kada će se to dogoditi. Za razliku od supruga, Dubrovčani tvrde kako je ministrica palas visine od osam metara te da su, zbog nedostupnosti mjesta na koje je bivša ministrica pala, intervenirali i vatrogasci.

Podsjetimo, bivša ministrica proljetos je odstupila s dužnosti zbog neregularne dokumentacije o službenim putovanjima djelatnika Ministarstva te nakon što je optužena da je poslovnu karticu koristila u privatne svrhe, da bi naknadno vraćala posuđeni novac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 20:19