VOJNA DIPLOMACIJA

General Jozo Miličević funkcijom u Kini nagrađen za svjedočenje u aferi kamioni

General Jozo Miličević najesen odlazi na četiri godine u Kinu za vojnog izaslanika.

Miličevića je na tu dužnost predložio ministar obrane Ante Kotromanović, a prijedlog je usuglašen s predsjednikom Ivom Josipovićem i načelnikom Glavnog stožera Dragom Lovrićem.

Godina na bolovanju

Miličević je prije nekoliko dana dužnost načelnika Uprave za operativne poslove i obuku Glavnog stožera predao nasljedniku, komodoru Tihomiru Ercegu. Miličević u Kinu odlazi samo nakon dvije godine provedene na dužnosti načelnika Uprave, od čega je gotovo godinu dana bio na bolovanju. Miličević je bio izrazito nezadovoljan kada je imenovan za načelnika Uprave jer je smatrao da je zaslužio mnogo višu dužnost nakon što je svjedočio protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića u aferi kamioni. Naši vojni sugovornici stoga smatraju da je ovim imenovanjem Miličević ipak nagrađen za svoju ulogu u toj aferi.

Promjena i u SAD-u

Hrvatska s Miličevićem poziciju vojnog izaslanika u Kini diže na višu razinu jer je u ovom trenutku hrvatski vojni izaslanik u toj zemlji brigadir Drago Horvat. Osim u Kini, ove će se godine dogoditi i promjena na poziciji vojnog izaslanika u SAD-u.

Generala Matu Pađena, prema neslužbenim informacijama, zamijenit će brigadni general Vlado Šindler, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 10:17