ŠOK U SINJU

Gradonačelnik Sinja zatražio testiranje na droge svih vozača autobusa Autoprijevoza

 Nenad Dugi/CROPIX

Slučaj vozača Autoprijevoza Sinj, koji je autobuse na međunarodnim linijama i u prijevozu djece navodno vozio pod utjecajem narkotika, šokirao je Sinj i cijelu Cetinsku krajinu.

Vozio za Sarajevo

Gradonačelnik Ivica Glavan promptno je reagirao te će od tvrtke zatražiti testiranje svih vozača na prisutnost opijata kako bi se ustanovilo jesu li točne informacije da u tvrtki rade i vozači koji svoj posao obavljaju pod utjecajem narkotika.

Na to je upozorio Jozo Marić iz regionalnog ureda Hrvatske udruge sindikata, a navodno je riječ o vozaču B. V. iz Sinja koji je vozio na relaciji Split - Sarajevo pod utjecajem droge, zbog čega su ga putnici prijavili policiji. Sindikalisti su na taj slučaj upozorili nakon najave otpuštanja dijela radnika. Tvrde kako se “dobri i marljivi djelatnici otpuštaju, dok oni koji voze nadrogirani ne trpe nikakve sankcije”.

Privatna tvrtka

- Takav poslodavac trebao bi testirati svoje zaposlenike. Osobno doista ne bih volio da je vozač pod utjecajem narkotika vozio neko od troje moje djece. No riječ je o tvrtki koja je 89 posto u privatnom vlasništvu, pa Grad tu malo toga može učiniti. Obećavam vam da ću im odmah poslati e-mail i zatražiti da sve svoje vozače testiraju na opijate - izjavio je jučer za Jutarnji sinjski gradonačelnik Glavan.

Do vozača B. V. jučer nismo uspjeli doći. Doznali smo tek da je riječ o čovjeku koji s roditeljima, suprugom i djecom živi u Brnazama kod Sinja, te da više nije zaposlenik Autoprijevoza Sinj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:49