ZA SVE JE KRIVO JUGO

Češkim turistima u Rapcu se nasukala jedrilica, spasili ih vatrogasci: ‘Jako je ljuljalo, bili su u panici‘

Jedrilica je još uvijek tamo. Sad vjerojatno čekaju dizalicu koja će je izvući, rekao je zapovjednik labinskih vatrogasaca

Ilustrativna fotografija

 Bozidar Vukicevic/CROPIX

Dok su njihovi kolege imali pune ruke posla s ispumpavanjem goleme količine vode iz poplavljenih prostora na riječkom području i dijelu Istre, vatrogasci iz JVP Labin i DVD Rabac u četvrtak su spašavali Čehe iz nasukane jedrilice.

Olujno jugo kumovalo je kidanju veza sa sidrišta na kojem je bila jedrilica u uvali Maslinica, pa ju je more odnijelo na plažu, piše portal Morski.hr.

- Jedrilica je bila u charteru, a oni su se nasukali nekih desetak metara od obale, pa nisu mogli izići - rekao je Saša Stepančić, zapovjednik JVP Labin.

- Izišli smo ususret, pomogli ljudima da izađu. Velika panika je bila među njima, jako je ljuljalo - govori Stepančić za Morski.hr i pojašnjava kako je na brodu bilo sedam turista iz Češke, koji su potom smješteni u jedan privatni apartman.

- Kroz noć je brod došao na samu obalu. Neki su dečki s gumenjakom pokušali to riješiti, ali nisu uspjeli. Jedrilica je još uvijek tamo, samo u drugom položaju. Sad vjerojatno čekaju dizalicu koja će je izvući - kaže zapovjednik labinskih vatrogasaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:25