‘UGROŽENA SEZONA‘

Češki mediji pozvali građane da ne planiraju odmor u Istri, reagirala i turistička zajednica: ‘Pišu laži!‘

Lažna informacija uznemirila je goste iz Češke i Slovačke koji su Turističkoj zajednici Istarske županije počeli slati upite

Plaža u Umagu

 Goran Sebelic/Cropix/Cropix

U češkim medijima posljednjih dana pojavila se vijest da su hrvatsku obalu preplavile meduze koje bi mogle ugroziti turističku sezonu, navodi Glas Istre.

Jedan češki magazin otišao je toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia 'prekrivene prozirnim ljigavim želeom'. U tom kontekstu istaknuto je da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor.

Ta lažna informacija uznemirila je goste iz Češke i Slovačke koji su Turističkoj zajednici Istarske županije počeli slati upite. Jedan Slovak tako je kazao da je početkom lipnja planirao doći na odmor u Istru pa pita je li istinita priča o masovnoj pojavi meduza na našoj obali.

Direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević ističe kako su zbog cijele situacije ovog tjedna poslali priopćenje češkim i slovačkim medijima 'o stvarnom stanju u Jadranu', a u tu su svrhu zatražili i mišljenje struke.

Ivošević pretpostavlja da je netko iz Češke u našim medijima uočio da su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem, tumačeći to na potpuno pogrešan način.

Napominje kako nema nikakve opasnosti za kupače te da je vijest o masovnoj pojavi meduza na istarskoj obali izmišljena. I ribari sa sjeverozapada Istre potvrđuju da su meduze gotovo pa potpuno nestale iz njihova akvatorija, piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:44