CENTAR ZA VOZILA

Centar za vozila Hrvatske uveo sustav dostave elektroničkih dokumenata za fizičke i pravne osobe

Novitet omogućuje web stranica edokumenti.tehnicki.hr, gdje su dostupne i detaljne upute za korištenje sustava.

Centar za vozila/Ilustracija

 Cropix

Fizičkim i pravnim osobama omogućena je dostava elektroničkih dokumenata prema stanicama za tehnički pregled za potrebe tehničkih pregleda i registracijskih postupaka, priopćio je Centar za vozila Hrvatske.

Dostava dokumenata poput kupoprodajnih ugovora, ugovora o leasingu, punomoći, sudskih odluka ili presuda te računa omogućena je putem web stranice edokumenti.tehnicki.hr, gdje su dostupne i detaljne upute za korištenje sustava.

„S obzirom na pojačani interes za korištenjem elektroničkih dokumenata u registracijskim postupcima, a posebno tijekom trajanja pandemije COVID-19, razvijen je sustav za dostavu elektroničkih dokumenata u stanice za tehnički pregled vozila. Elektronički dokumenti povezani su s određenim vozilom te je na taj način omogućena automatizirana obavijest o postojanju dostavljanog elektroničkog dokumenta i njezin prikaz, te preuzimanje dokumenta i provjera elektroničkih potpisa u aplikaciji stanica za tehnički pregled“- izjavio je Tomislav Škreblin, rukovoditelj tehničkog odjela Centra za vozila Hrvatske.

Dokumenti su raspoloživi u sustavu razmjene 15 dana nakon unosa. U tom vremenu, stanice za tehnički pregled će prilikom obavljanja tehničkog pregleda ili registracijskih postupaka za to vozilo biti obaviještene o postojanju e-dokumenata i bit će ih u mogućnosti pregledati i trajno pohraniti u dosje vozila u izvornom obliku, ako se utvrdi da su ispravni i ispravno potpisani. Nakon 15 dana e-dokumenti se brišu iz sustava razmjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:08