IZVLAČENJE NOVCA

Čelnika HČSP-a terete za 3,5 milijuna kuna štete

 Stipaničev/CROPIX

Nakon što je tužiteljstvo dva puta izmijenilo optužnicu protiv čelnika Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josipa Miljka te bivšeg tajnika stranke Vinka Kalinića, jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu završnim govorima tužitelja i obrane tom dvojcu završeno suđenje zbog optužbi da su 2005. iz tvrtke Kalvin izvukli oko 3,6 milijuna kuna.

Objava presude u sudnici sutkinje Sanje Mazalin zakazana je za ponedjeljak u 14 sati. Premda je tužiteljstvo najprije teretilo Kalinića i Miljka da su novac iz tvrtke kojom je Kalinić barem formalno upravljao izvukli zajedno, tužiteljstvo je dva puta uvažilo navode iz Kalinićeve obrane da je on zapravo bio samo fikus-direktor te da je gotovo čitav novac izvučen iz tvrtke na ruke predavao Miljku. Tako sada optužnica tereti Kalinića da je za sebe zadržao samo 79.000 kuna dok se ostatak od oko 3,5 milijuna kuna na teret stavlja Miljku.

Nakon što je na prijašnjoj raspravi tužiteljstvo Kalinićevu navodnu dobit najprije smanjilo na 84.000 kuna, Kalinić je na jučerašnjoj raspravi, i to u svojoj obrani, umanjio budući da je sudu predočio kako od navedenog iznosa 5000 kuna otpada na uplate koje je Kaliniću uplaćivala njegova majka te majka njegova tadašnjeg dečka.

Kalinić je jučer na raspravi i taj iznos pokušao osporiti.

Miljak je pak ostao kod svoje obrane ustvrdivši da s poslovanjem tvrtke Kalvin nije imao veze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:10