KADROVIRANJA NA HTV-u

Čeljuska odlazi, a Katja Kušec se vraća u Dnevnik

Pritisnut odličnim rezultatima konkurencije, HTV se odlučio na promjene. Od ljeta će Dnevnik uređivati nova ekipa
 Saša Midžor Sučić/CROPIX

ZAGREB - Zbog sve većeg rasta gledanosti Dnevnika konkurentske Nove TV HTV-ovci će uskoro krenuti u promjene svog Informativnog programa. Za početak planiraju uvesti funkciju glavnog urednika Dnevnika i Vijesti, čovjeka koji bi trebao bdjeti i odgovarati za središnju informativnu emisiju, podnevne, noćne te vijesti na Drugom programu.

Vijesti od pet minuta

Taj će posao, kako kažu, biti ponuđen Vladimiru Rončeviću, bivšem glavnom uredniku Informativnog programa HTV-a te sadašnjem glavnom uredniku i direktoru Radio Rijeke.

- Nešto sam načuo o tim razmišljanjima, ali zasad mi to nitko nije službeno ponudio. Kakav će biti moj odgovor ako dobijem tu ponudu? Teško je to reći, život je neizvjestan, ali u ovom trenutku, dok krstarim Kvarnerom i grijem se na proljetnom suncu, nekako sam sklon da to odbijem - rekao je Rončević koji bi, ako se predomisli i prihvati tu poslovnu ponudu, kao glavni urednik Dnevnika trebao oformiti ekipu predvođenu Sinišom Kovačićem. Ta bi ekipa radila 20-minutne Vijesti u 17 sati, što bi se prikazivale u sklopu emisije “Hrvatska uživo”. Što se tiče Vijesti na Drugom programu, koje se emitiraju oko 18 i 22 sata, razmišlja se o tome da se u skoroj budućnosti rapidno skrate i da ne traju dulje od pet minuta, s tim da bi se emitirale bez voditelja, a novosti bi čitao spiker.

Velike promjene očekuju se i u središnjem Dnevniku. Početkom ljeta, s obzirom na sadašnju situaciju, u Dnevnik najvjerojatnije ulaze Katja Kušec i Melinda Kurilj. Njih dvije trebale bi mijenjati Zorana Šprajca, Tončicu Čeljusku i Dijanu Čuljak-Šelebaj tijekom godišnjih odmora, no nije nemoguće da Katja i Melinda to nastave raditi i na jesen.

Zastarjeli koncept

Jer, kako nas uvjeravaju dobro obaviješteni izvori, gotovo je sigurno da Tončica Čeljuska od rujna više neće uređivati i voditi Dnevnik. Dijana Čuljak-Šelebaj , s druge strane, sve češće izražava svoje nezadovoljstvo zastarjelim konceptom Dnevnika koji će konkurentski Dnevnik Nove TV do jeseni pregaziti gledanošću ako se na HTV-u hitno nešto ne promijeni.





Velimir Đuretić ostaje kao mentor

Velimir Đuretić u petak je i pismeno Renatu Kuniću podnio ostavku na mjesto urednika emisije “Hrvatska uživo”. Učinio je to zbog rezanja budžeta, slabih produkcijskih uvjeta i otkazivanja suradnje honorarnim suradnicima , a na HTV-u će nastaviti raditi kao mentor mladim nadama koje se tek dokazuju u novinarstvu. Nova je urednica “Hrvatske uživo” - emisije čiji se redizajn priprema na jesen, i to tako da se uvede više lepršavih priloga life style tematike - Adriana Škorput.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:27