Teške optužbe

Butković odgovorio Milanoviću pa objavio misterioznu poruku: ‘Zbog rođaka pod sankcijama si osobno zvao banke...‘

Nastavlja se prepirka ministra mora, prometa i infrastruktura sa Zoranom Milanovićem

Oleg Butković

 Lucija Ocko/Cropix

Nastavlja se sukob predsjednika Zorana Milanovića i Plenkovićevog ministra mora, prometa i infrastruktura Olega Butkovića. U posljednjem nastavku na Facebook profilu javio se HDZ-ovac i Milanovića praktički optužio da štiti rođaka koji posluje s Rusima.

U nastavku prenosimo optužbu Olega Butkovića u cijelosti:

MILANOVIĆU, OČITUJ SE !!

Vidim da je Zoran Milanović javno pozvao na moje hapšenje zbog navodnog trgovanja utjecajem.

E, sad ja tebe Milanoviću javno pozivam da odgovoriš na dva pitanja:

1. Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju Ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?

2. Što si dobio kod protučinidbu za taj angažman?

Podsjećam te da je pomaganje sankcioniranim osobama i kršenje sankcija kazneno djelo.

Kako bi ti rekao Zorane Milanoviću, tjerao si lisicu, a istjerao King Konga, napisao je Butković.

Milanović: Butković je sitni kaluđer

Milanović je ranije danas za Butkovića rekao da je bio profesionalni diler karata u Slovenskoj, inventar, da su ga "vitlom iz brodogradilišta izvlačili van", a da je bivši načelnik Glavnog stožera Robert Hranj tamo bio jednom.

- Mali se skrivao, lukavac, pokvarenjak. Da njemu netko ne bi propucao auto. Trebao di držati auto u garaži da mu žena ne pomahnita kad mu to vidi – rekao je Milanović misleći na poruke koje je objavio Faktograf.

Nazvao ga je sitnim kaluđerom koji po nalogu Andreja Plenkovića njega napada zbog kontakata s Miloradom Dodikom, te mu poručio da se drži bratovih šlepera u poslu koje državne firme rade s njegovom tvrtkom, a ne da se bavi vanjskom politikom.

Rekao je i da ovo što je Rimac tražila od Butkovića vezano za zaposlenja, da to traži i "mali Yutel bata", te Frka Petešić, da ih se hvata kao mrave i nikome ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 20:41