BIVŠI ČLAN ŽIVOG ZIDA

BUNJAC OBJAVIO 'Vladimira Palfi je aktivirala svoj saborski mandat. Prestajem biti saborski zastupnik, vrijeme je za novi početak'

 
Branimir Bunjac
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon stranačkog obračuna u Živom zidu, tijekom kojeg su iz stranke izašli Branimir Bunjac i Ivan Pernar, saborski mandat je aktivirala Vladimira Palfi, potpredsjednica stranke. Potvrdio je to sam Bunjac na svojoj Facebook stranici, dodavši da on 18. lipnja prestaje biti saborski zastupnik.

'Vladimira Palfi aktivirala je svoj mandat. Na dan 18. lipnja prestajem biti saborski zastupnik. Vrijeme je za novi početak', napisao je Bunjac na Facebooku.

U subotu je objavljeno kako će Palfi aktivirati saborski mandat, ali samo zato da bi ga predala nekom trećem jer će “u Sabor ići netko treći s liste”. To znači da Palfi u Saboru ne kani sjediti; mandat se može zamrznuti samo jednom, a to je pravo već iskoristila. Tko je netko treći s liste, još nije otkriveno.

Ivan Pernar, suosnivač Živog zida, ne vraća se, kako je ranije izjavio novinarima, u stranku Abeceda demokracije, nego osniva novu koju će nazvati po sebi “Stranka Ivana Pernara” i najavljuje odlazak na predsjedničke i parlamentarne izbore. Bunjac još nije isključio mogućnost da političko djelovanje nastavi u novoj stranci Ivana Pernara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:55