PRVA GODINA MANDATA

Bulj tvrdi da gori za Sinj: ‘Umirovljenicima i nezaposlenima nakon božićnice i uskrsnice stiže i alkarica‘

Rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji Bulj je obećao rješavati kroz program ‘Ostani Tu‘

Miro Bulj sa sudionicima povorke Prvo pokladno jahanje na konjima u Brnazama

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Uz poruku "Gorim za Sinj" gradonačelnik Miro Bulj u utorak je pobrojao sve ono što je napravio tijekom proteklih godinu dana koliko je na čelu toga grada, istaknuvši posebno projekt Aglomeracije kojim će se više od 8 tisuća novih stanovnika priključiti na sustav odvodnje otpadnih voda.

Projekt je vrijedan nešto manje od pola milijarde kuna, a poboljšani sustav javne vodoopskrbe dobit će više od 18 postojećih korisnika. Izgradnja je započeta u prvim mjesecima ove godine, a zbog, kako tvrdi, njegova angažmana u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja.

Sinjski gradonačelnik uveo je i aplikaciju „Transparentan Sinj“ na kojoj svi građani mogu vidjeti Proračunsko trošenje novca, a dodao je i kako ne koristi gradsku karticu te da nije potrošio niti jednu jedinu kunu niti ima račun u Gradu Sinju.

Rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji Bulj je obećao rješavati kroz program „Ostani Tu“ kojim će se sufinancirati troškovi ishođenja akata o građenju, troškovi kupnje građevinskog zemljišta, sufinanciranje kupnje i dovršetak izgradnje stambenog objekta te sufinanciranje troškova priključka na komunalnu infrastrukturu.

Izvijestio je i kako je u vrtiće nakon prvog kruga upisano 871 dijete, a kolektivnim ugovorom za djelatnike vrtića povisila se osnovica plaće. Povećao se i iznos koji grad uplaćuje po djetetu s 950 na 1450 kuna dok je novom mjerom za svako neupisano dijete osigurano tisuću kuna. Pri kraju je vrtić u naselju Brnaze, a izrađena je dokumentacija za još dva, u naseljima Glavice i Karakašica.

Povišen je iznos stipendije za sve studente sa 700 na 800 kuna, a prvi puta u povijesti grada umirovljenici i nezaposleni su uz božićnicu dobili i uskrsnicu. Obznanio je kako će te skupine u društvu dobiti i „alkaricu“, novčanu pomoć u Danima Alke i Velike Gospe koji su najsvečaniji dani u Sinju.

Poručio je i kako se stavio na raspolaganje građanima te da "gori za Sinj". "Radim maksimalno koliko mogu za sve naše građane, a narod će reći koliko sam uspješan", rekao je Bulj na konferenciji za novinare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:04