SUSJEDI UZNEMIRENI

Buktinja na zapadu Zagreba bila je upozorenje? ‘Zašto bi njemu netko zapalio auto?! Pa on je divan čovjek...‘

Vatra je krenula od Toyote pravosudnog policajca koji vodi bitan Odjel u Zatvoru Zagreb...

požar automobila

 /Cropix

Iza stanovnika Baranovićeve ulice u zagrebačkom Prečkom je buđenje iz noćne more.

U petak oko 2 sata poslije ponoći došlo je do vatrene stihije tri automobila na parkiralištu stambene zgrade. Odmah su alarmirani zagrebački vatrogasci koji su vrlo brzo stigli na intervenciju i uhvatili se u koštac s vatrom koja je bila već u razbuktaloj fazi. Požar je brzo stavljen pod kontrolu i ugašen.

image

Policijski očevid u Baranovićevoj zbog požara tri automobila

Ronald Gorsic/Cropix

Vatra je, sudeći prema svemu, krenula od Toyote Corolla u vlasništvu, kako doznajemo, 46-godišnjeg djelatnika Pravosudne policije te voditelj jednog odjela Zatvora Zagreb, koja je većim dijelom izgorjela. Vatra se brzo proširila zatim i na susjedna vozila Ford tourneo connect i Peugeot 308, kojima su oštećeni bočni dijelovi. Druga dva vozila zagrebačkih registarskih oznaka su u vlasništvu ženskih osoba starih 43 i 50 godina.

image

Policijski očevid u Baranovićevoj zbog požara tri automobila

Ronald Gorsic/Cropix
image

Policijski očevid u Baranovićevoj zbog požara tri automobila

Ronald Gorsic/Cropix

- Probudilo me pucketanje vatre, a onda i jedna za drugom sitna detonacija. Pogledala sam kroz prozor i vidjela narančasto svjetlo i dim. Valjda su od vatre gume tako jako puknule. Iskreno mislila sam prvo da gore kontejneri za otpad jer ne bi bilo prvi ni zadnji puta. Vatrogasci su brzo sve to pogasili, a došla je nakon toga odmah i policija - rekla je za Jutarnji jedna stanarka Baranovićeve.

Drugi stanar dodaje da je vlasnik Toyote divan čovjek i s nevjericom je, kaže, gledao vatrogasnu intervenciju.

- Na našem parkiralištu, kao i svugdje u gradu, imamo manjak parkirališnih mjesta. Pa se dogovorno parkiramo posvuda, samo da nikom ne smetamo. Ne vjerujem da je našem susjedu namjerno zapaljen auto. Pa on je predivna osoba, smiren i staložen, te radi vrlo odgovoran posao. Nadam se da će policija što prije riješiti slučaj i utvrditi uzrok kako bi nam se vratio mir u ulicu. Uznemireni smo svi, vjerujte nam - zaključuje drugi stanar Baranovićeve.

image

Policijski očevid u Baranovićevoj zbog požara tri automobila

Ronald Gorsic/Cropix

Policijski očevid u Prečkom koji je potrajao satima zbog opožarenih automobila pokazao je da je vatra na Toyoti u vlasništvu šefa zatvorskih čuvara u Remetincu namjerno podmetnut!

Nepoznata osoba je oko 2.15 sati benzinom polila vozilo te ga potom zapalila. I nije dugo trebalo da se buktinja, na užas svih stanara Baranovićeve, proširi na susjedna dva vozila čiji su vlasnici, također, očajni zbog situacije koja ih je snašla pogotovo jer je jednoj od obitelji oštećeno invalidsko vozilo.

Zabrinutost pokazuju i djelatnici Pravosudne policije jer taj posljednji auto-piromanski potez opetovano pokazuje da je stanje ozbiljno. A treba i podsjetiti da još uvijek nije riješeni ni karlovački slučaj gdje je, također, namjerno zapaljen automobil pravosudnog policajca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:08