LOVORKA MARINOVIĆ

‘Budemo li i dalje šutjeli i zatvarali oči pred opipljivom mržnjom, naša šutnja samo će je ohrabriti‘

‘Zato je prijetnja pravobraniteljici prijetnja svakome od nas, demokraciji i opstanku naše zajednice‘

Posvojitelji u Zambiji i Lovorka Marinović

 Cropix/Stafrance Zulu

Lovorka Marinović, predsjednica udruge Centar za nove inicijative i članica Međunarodnog odbora regionalne mreže za rodnu ravnopravnost te ekspertica u pitanjima migracija i suzbijanja trgovanja djecom, u više je navrata u hrvatskim medijima upozoravala na sporost reagiranja države u slučaju posvajatelja i djece, 12 državljana Hrvatske zatočenih u Zambiji.

- Odugovlačenje razrješenja ovog problema samo produbljuje i zaoštrava neprihvatljive, ali očito postojeće kulturološke i idejne podijele i netrpeljivosti u hrvatskom društvu. Na to jasno ukazuju i prijetnje upućene gđi Višnji Ljubičić, pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, te razotkrivaju posljedice dugogodišnje indolentnosti države i društva prema nacionalizmu, rasizmu, netrpeljivosti, seksualnom i rodnom nasilju, homofobiji i svim oblicima diskriminacije.

Budemo li i dalje šutjeli i zatvarali oči pred opipljivom mržnjom, naša šutnja samo će je ohrabriti. Zato je prijetnja pravobraniteljici prijetnja svakome od nas, demokraciji i opstanku naše zajednice - kaže Marinović u ime Mreže CI Europe za ravnopravnost spolova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:10