PRVI POTPREDSJEDNIK NASTUPA

Bruxelles: Čačiću i Liniću nije mjesto u NO-u Ine. Čačić uzvratio: Sav se tresem!

Sve mogućnosti na štetu Hrvatske su u ovoj zemlji moguće, kaže prvi potpredsjednik Vlade
 Damjan Tadić / CROPIX

Nakon kritika iz Bruxellesa upučenih na račun Vlade , a tiču se imenovanja ministara u nadzorni odbor Ine, komentar su dali potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministar financija Slavko Linić, javlja Dnevnik.hr

Na pitanje novinara razmišlja li o tome da ne uđe u NO Ine, ministar financija Linić kaže da je to tema o kojoj će odlučivati cijela Vlada. 'Pa nije to naša volja. Prema tome, pitanje gdje Bruxelles smatra da su ministri osobe koje ne bi smjele biti, vjerojatno su korumpirane. A s druge strane neriješeni odnosi s Molom i neodgovorno upravljanje Inom su stvari o kojoj će premijer i cijela vlada odlučivati', kaže Linić.

Upozorenje iz EU: DOBRO RAZMISLITE je li Liniću i Čačiću mjesto u Nadzornom odboru Ine!

'Evidentno je, ili sam korumpiran ili mogu pokušati pomoći u rješavanju zakompliciranih odnosa za koje je kriva korumpirana bivša vlada. Prema tome to je stvar odluke vlade i premijera jer zna što znači jedno, a što drugo', dodaje Linić.

'Sav se tresem', ironičan je bio Čačić na kritike iz EU . 'Sve mogućnosti na štetu Hrvatske su u ovoj zemlji moguće', kaže Čačić.

Podsjetimo, EU Hrvatsku kritzira zbog imenovanja mimo procedure, odnosno, 'po političkom ključu'. Tako u Bruxellesu, između ostalog, zamjeraju najave da u Nadzorni odbor Ine ulaze ministri Linić i Čačić, prenosi Dnevnik.hr .

Stotinu dana Vlade je premalo i prekratko da bi izvlačili bilo kakve velike zaključke, no ova je Vlada pokazala da je spremna donositi odluke, pa i nepopularne, poručio je premijer Zoran Milanović s današnje sjednice Vlade.

Vlada je u kratkom vremenu donosila odluke "od kojih neke nisu popularne i nekim ljudima trenutno ne čine dobro", no vjeruje da će takve odluke srednjoročno i dugoročno biti korisne. Alternativa je nedonošenje odluka i bježanje od problema, a takvi nismo i nećemo biti, ustvrdio je Milanović.

Vlada je današnjom izmjenom odluke o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce zadržala postojeću cijenu od 2,13 kuna po prostornom metru za gospodarstvo, odnosno industriju do 30. travnja.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić pritom je najavio porast cijena energenata.

Javnost je obaviještena da se priprema povišenje cijena energenata s obzirom na svjetsko tržište na koje mi vrlo malo možemo utjecati, jer kod naših mjera radi se o lipama, a cijene energenata u zadnjih godinu dana intenzivno rastu, rekao je Čačić.

Vlada je također izmijenila odluke o naknadama za organiziranje tržišta električne energije i tržišta plina kojima su, kako je kazao Čačić, značajno smanjene te naknade, čime se "smanjuju troškovi nadgradnje" i pomaže konkurentnost hrvatskog gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 15:47