MINISTRICA TURIZMA

Brnjac: ‘Nema okupljanja i velikih manifestacija, zadarski nam se slučaj ne smije ponoviti‘

‘Trenutak nepažnje može nas odvesti među visokorizične zemlje‘, kazala je ministrica Brnjac
Nikolina Brnjac
 Damir Krajac/Cropix

U Hvaru je održan sastanak ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te predstavnicima turističkog sektora, a na sastanku se analizirala epidemiološka situacija i mjere koje treba poduzimati kako bi sezona bila uspješna.

Postavljeni su okviri za još jednu izazovnu turističku sezonu. Odgovornost nadzora, ali i poduzimanja određenih mjera sada je u rukama županije i gradova. Preporuka je da nema velikih okupljanja, da nema velikih manifestacija.

To je, kaže ministrica, nešto što ne zanima naše turiste koji ovdje dolaze. Županije i gradovi u svakom trenutku mogu poduzeti mjere u skladu s procjenom epidemiološke situacije. Sve se radi kako bismo imali uspješnu sezonu koja je na tragu one iz 2019, javlja HRT.

Ministrica je rekla kako se zadarski slučaj nekontroliranog širenja zaraze ne smije ponoviti.

- Još jednom apeliram da se što veći broj građana odazove na cijepljenje. Informirani smo da je tzv. indijski soj u Hrvatskoj, moramo voditi računa o tome. Samo jedan trenutak nepažnje može nas dovesti među zemlje koje su visokorizične, upozorila je ministrica Brnjac.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Željka Karin je rekla da bi se mladi, koji žele ići u noćne klubove, morali cijepiti, prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:32