‘KRŠĆANSKA BAŠTINA‘

Božo Petrov u Splitu: Ne želimo da nam u Bruxellesu govore kakve aute trebamo voziti, što trebamo jesti i koliko djece imati

Rekao je da se Mostova inicijativa ne tiče samo vrijednosnog okvira i sigurnosti, već i svih drugih politika koje donosi EU

Božo Petrov

 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Mosta i nositelj liste za EU izbore Božo Petrov u subotu je u Splitu predstavio inicijativu te stranke da se ‘kršćanska baština‘ treba upisati u temeljni ugovor EU, rekavši kako su za tu njihovu inicijativu već prikupili dosta potpisa​.

image

Božo Petrov

Vanesa Pandzic/Cropix

Na konferenciji za novinare Petrov je istaknuo da kršćanska baština nije simbolička stvar i nema namjeru derogirati demokraciju, već je želi očuvati, kao i sva ​ostala prava i slobode u Europskoj uniji koja danas uživamo, i zbog čega i drugi žele ​doći živjet​ i raditi u EU.

"To je puno šire od vjere koja je individualna stvar svakog pojedinca dok se ovo tiče ​naših prava i sloboda, našeg načina života, kulture i identiteta​", rekao je. Kada kršćanska baština uđe u temeljne ugovore EU, dodao je, to će značiti da ćemo imati zajednički vrijednosni okvir.

"Taj će vrijednosni okvir trebati prigrliti svi oni koji žele doći živjeti u EU. Time ćemo osim društvene kohezije imati i veću sigurnost", izjavio je Petrov.

Rekao je da se Mostova inicijativa ne tiče samo vrijednosnog okvira i sigurnosti, već i svih drugih politika koje donosi EU.

Među ostalim, napominje Petrov, protive se tome da ‘nam EU kroz zeleni plan i zajedničku poljoprivrednu politiku govori kakva aute trebamo voziti, što trebamo jesti i koliko djece imati‘. Kaže kako Most želi da čovjek bude u centru svih politika i da se prema njemu sve formira, a ne da se čovjek proglašava virusom.

image

Božo Petrov

Damir Skomrlj/Cropix

Upitan koliko mandata očekuje na EU izborima odgovorio je kako će imati mandat tijekom kojeg će se nastaviti zalagati za svoje birače.

Pozvao je hrvatske građane da 9. lipnja izađu na izbore za EU parlament, jer, naglasio je Petrov, 80 posto zakona po kojima živimo u Hrvatskoj donosi upravo u EU parlamentu, te je jako važno ono što se tamo događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 15:05