PROTIV HDZ-a

BOŽO PETROV O SPEKULACIJAMA DA GA CRKVA PRITIŠĆE Božo Petrov: Praktični sam vjernik, ali to ne znači da sam za HDZ

Koalicija s HDZ-om je malo vjerojatna zbog teških riječi iz kampanje, tvrde upućeni u politička zbivanja u Metkoviću
 Denis Jerković / CROPIX

- Medijski spinovi i pritisci na Most sve više jačaju, kalkulirajući kojoj ćemo se opciji prikloniti. U više smo navrata naglasili, a to sam potvrdio javnobilježničkom izjavom, da nema koalicije niti s SDP-om niti s HDZ-om - ponovio je jučer svoj stav čelnik Mosta Božo Petrov.

Petrov je preko svog Facebook profila, nakon medijskih spekulacija da i Crkva na njega radi pritisak da koalira s HDZ-om, rekao da su te informacije netočne. U razgovoru za Jutarnji rekao nam je da je riječ o stranačkim spinovima i da ga nitko iz crkvenih krugova nije kontaktirao.

- Ja sam praktični vjernik, ali to ne znači da sam za HDZ - rekao nam je Petrov.

Tri ministra

Komentirajući medijske napise o navodnim zahtjevima da Prgomet bude njihov mandatar i da oni traže tri ministarska mjesta, također je rekao da je riječ o naklapanjima.

- Jasno mi je da su mediji nestrpljivi, ali ti napisi nisu točni. Javnost će o našim zahtjevima biti pravovremeno obaviještena, kao i o vremenu i mjestu pregovora s jednom i drugom stranom. Nama su najbitnije reforme, a onda poslije možemo razgovarati o izvršnoj vlasti - kaže Petrov.

Pitali smo ga i što će se dogoditi ako i jedna i druga koalicija pristanu na sve te njihove reforme. Nije decidirano odgovorio. Samo je rekao da je to malo vjerojatno, a ako se to dogodi, nitko neće biti sretniji od njih u Mostu.

Naglasio je da će Most biti jedinstven, a komentirajući istup Stipe Petrine koji je jučer rekao da je HDZ zlo i da će, ako Most s njima koalira, on i najmanje pet zastupnika otići iz stranke, samo je poručio da je Petrina temperamentan te da nema koalicija ni s jednom strankom, nego može biti samo suradnje.

Poznavatelji prilika u Metkoviću i dolini Neretve kažu da će Most teško podržati HDZ jer su u ne tako davnoj kampanji pale teške riječi preko kojih Božo Petrov i Drago Prgomet zasigurno neće prijeći. Tu je sukob s nositeljem liste Domoljubne koalicije u X. izbornoj jedinici Damirom Krstičevićem oko rukovanja na splitskoj rivi, a nisu zanemarive ni izjave Tomislava Karamarka o stazicama, mostićima i putićima koji neće spašavati Hrvatsku.

Protiv HDZ-a

Ne treba zanemariti i duboke podjele i sukobe lokalnog HDZ-a u Metkoviću i dolini Neretve s Mostom i brojnim tenzijama na sam dan izbora koje su umalo mogle završiti fizičkim razračunavanjem mostovaca i HDZ-ovaca, kako je to bilo u Zagrebu. Također, sama ideja Mosta izrasla je na antihadezeovskoj platformi, od Kovačića u Omišu, koji je ratovao i srušio HDZ, Pranjića u Vrgorcu koji se borio s HDZ-om te Božom Petrovom u Metkoviću, koji je srušio Jambu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:51