PORUKA ‘NEVJERNICIMA‘

Božinović o prosvjedu: ‘Ja mislim da je dobro da normalan svijet vidi čime smo sve okruženi‘

Prosvjedovali su protiv mjera, ali i pjevali ‘Osiromaši me, cijepi me, uhapsi me, čipiraj me, prisili me, zatvori me, pritvori me‘
Prosvjed protiv mjera Nacionalnog stožera
 Damjan Tadic/Cropix

Davor Božinović na današnjoj press konferenciji osvrnuo se na jučerašnje okupljanje u centru Zagreba. Podsjetimo, jučer se u metropoli okupilo nekoliko stotina ljudi koji su prosvjedovali protiv mjera, ali i uzvikivali parole poput 'Osiromaši me, cijepi me, uhapsi me, čipiraj me, prisili me, zatvori me, pritvori me' ili 'kakav je to virus kojeg sapun može ubiti...'.

Za početak, priče malo tko je na skupu nosio maske.

- Imate zemlje koje su uvele policijski sat, lockdown totalni i vidite što se događa. Problem tih striktnih mjera je što u ovom trenutku nitko ne može reći koliko dugo će one trajati. Mi uz sve ove epidemiološke razloge i zahtjeve moramo voditi računa ne samo o ekonomiji nego o raspoloženju u društvu, mentalnoj slici nacije. Tamo gdje vidimo da nema druge postoje sankcije i one će se primjenjivati, tamo gdje vidimo da su oni koji šalju poruke na tragu jučer doživjeli osudu najvećeg dijela hrvatske javnosti da je to najbolja sankcija i preventivna mjera za sve stvari koje su izvan pameti koje smo jučer čuli. Ja mislim da je dobro da se čuje, da normalan svijet vidi čime smo sve okruženi - kazao je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:09