O INCIDENTU U ZADRU

Božinović: ‘Beroš je postupio na jedini način na koji je kao ministar zdravstva mogao‘

Da je konobarica odmah rekla da masku ne nosi zbog zdravstvenih problema, o ovome se ne bi razgovaralo, smatra Božinović
Davor Božinović
 Damir Krajac/Cropix

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjeluje danas na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021., koji će četvrtu godinu za redom, kao ljetna operativna centrala, početi s radom u Policijskoj upravi zadarskoj.

- U sinergiji svih nadležnih službi, Ministarstva zdravstva, MUP-a i Ministarstva turizma činimo sve kako bismo zadržali povoljnu epidemiološku situaciju. Međutim, ne treba se zavaravati, virus je još uvijek među nama, rekao je Božinović, prenosi N1.

Osvrnuo se i na jučerašnji incident u Zadru, kada je ministar zdravstva Vili Beroš napustio kafić u kojem je konobarica odbila staviti masku na lice.

- Postoji odluka Stožera o nošenju maski. Ministar Beroš je po meni postupio na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti kada je riječ o epidemiji. Ako tko može ukazivati na mjere zaštite u vrijeme dok traje globalna pandemija, onda je to ministar zdravstva, kaže Božinović i dodaje: da je konobarica odmah rekla da masku ne nosi zbog zdravstvenih problema, o ovome se ne bi razgovaralo.

- Koliko znam, ona ima potvrdu liječnika, ministar bi to sigurno prihvatio, rekao je Božinović.

Ističe da manje brojke ne znače i kraj epidemije te upozorava na nove varijante virusa.

- Moramo voditi računa o svemu, prije svega o zdravlju i o tome da se poštuju mjere jer one su zbog zdravlja i zbog toga da možemo organizirati što više aktivnosti pod sigurnim uvjetima kako ne bismo došli u situaciju da nam se ponovno povećavaju brojevi novozaraženih i da nam se, u konačnici, ne prekine turistička sezona. O svemu moramo voditi računa i ne smijemo se ponašati kao da virusa nema. Virus je tu, virus mutira i jedini pravo rješenje, jedini pravi izlaz je što više ljudi procijepiti, zaključio je Davor Božinović, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:31