OKREĆE NOVU STRANICU

BORO NOGALO OBJASNIO ZAŠTO ULAZI U POLITIKU PA HRABRO USTVRDIO 'Kao ministar zdravstva bih napravio puno više od Vilija Beroša'

 
 Marko Todorov / CROPIX

Bivši ravnatelj zagrebačke bolnice Srebrnjak Boro Nogalo bit će jedan od kandidata Stranke s imenom i prezimenom na predstojećim parlamentarnim izborima. U razgovoru za RTL Danas Nogalo je pokušao objasniti zašto liječnik, koji je mjesecima tvrdio da ga smjenjuje politika, ulazi u politku.

- To se i ja pitam. Uvijek sam zazirao od politike. U političke vode ulazim kako bih zviždao. Bolnica u kojoj sam bio ravnatelj je pred gašenjem, a vode ju nekompetentne osobe. Politika i interesi su krivi za to, tvrdi Nogalo.

Iz Stranke s imenom i prezimenom tvrde da se radi o politički neovisnoj stranci. Je li to moguće, upitan je Nogalo.

- Moguće je. U svakom slučaju nisam htio u velike stranke, one su dovele bolnicu tu gdje je. Ta ekipa je imala jedno ozračje kompetencije, dobrote. Drago mi je da se forsira ime i prezime. Nitko od tih ljudi ne želi ući u vodstvo stranke i na prvo mjesto na listu. U zdravstvu se mora puno toga promijeniti, govorio je Nogalo.

Na pitanje bi li bio bolji ministar zdravstva od Vilija Beroša, Nogalo kaže da ne zna.

- Međutim, napravio bih puno više nego što je to Beroš napravio. Svi govore o reformama, da u zdravstvu treba napraviti reda, puno je dugova, liste čekanja su ogromne, jako puno liječnika odlazi u inozemstvo... To nije održivo, poručio je Nogalo u razgovora za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:09